Életmód / Ezotéria

Milyen anya leszel/vagy? Horoszkópod elárulja néhány jellegzetes tulajdonságodat

Milyen anya leszel/vagy? Horoszkópod elárulja néhány jellegzetes tulajdonságodat

Szűz

Nem vagy az a kifejezetten érzelgős és érzelmes alkat, ez a gyereknevelés során sincs másként esetedben. Te másoknál jóval valószínűbben vallasz hagyományos nézeteket, tehát első helyre a kötelességeket, a szigort helyezed, csak utána jöhet a szeretgetés, amit ki kell érdemelni.

Talán pont racionális gondolkodásod miatt vagy hajlamos rá, hogy túl sokat aggodalmaskodj, analizálj, pedig az egyik legrosszabb dolog, ha kiszámíthatóvá, megmagyarázhatóvá próbálsz tenni egy olyan bonyolult entitást, mint a gyermeked. Sokat segít, ha kicsit lazítasz a szabályaidon, merev elvárásaidon – ettől nem lesznek rosszabbak a gyermekeid, sőt!

Bak

A Bakoknak rendszerint nem jut egyszerű és könnyed gyermekkor, részben éppen ezért válnak felnőttként olyan makaccsá, eltökéltté és kitartóvá. Gyermekeddel szemben benned is két éned harcol: egyik feled mindent meg akar neki adni, elhalmozni szeretettel, ajándékokkal, hogy sose kelljen átélnie azt, amit neked. Másik feled azonban szigorú és határozott, hiszen jóravaló, dolgos gyermeket akarsz nevelni.

Amennyiben úgy érzed, inkább utóbbi éned kerül előtérbe, próbálj kicsit könnyedebb, lazább lenni, mert a merev magatartás az egyik legrosszabb dolog, amit egy szülő tanúsíthat.

Vízöntő

Nagyon bohókás szülő tudsz lenni, imádsz játszani, új dolgokat kipróbálni a gyermekeddel, igyekszed számára megmutatni az élet napos oldalát. Ez egészen addig tökéletesen működik, amíg „rá nem unsz” a szülőségre, tehát eleged nem lesz a kötelezőkből, mint ahogy az gyakran megesik veled az életedben.

Ekkor hajlamos lehetsz rá, hogy lazán vedd a nevelést, vagy éppen a következetességet, aminek hatására előfordulhat, hogy a gyermeked sokkal inkább haverként, semmint szülőként tekint rád. Ez addig jó, amíg nem várnak rátok nehézségek, de idővel mindenkinél eljön az a szint, amikor sokkal szerencsésebb, ha a szülői szigor gátat szab az őrültségnek.

Halak

Mindig őszinte figyelemmel és szeretettel fordulsz a gyermeked felé, teljes áhítattal tudod lesni minden mozdulatát, gondolatát. Gyakorlatilag 100%-ban ráhangolódsz, mindig nagyon ügyelsz rá, hogy érzelmileg is egy húron pendüljetek. Ez meg is teremteni a tökéletes összhangot köztetek, ami hatalmas előny a hétköznapok, és úgy általában az élet folyamán.

Egyetlen hibád Halakként, hogy a szereteted miatt nehezen látod racionálisan a dolgokat, ami nem kizárólag, és nem minden esetben jó a gyereknevelés során (sem). Persze első a szeretet, de néha a szülő az, akinek igenis hideg fejjel, a tényekre támaszkodva kell döntenie.

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást