7 dolog, amire használhatod a mikrót, és eddig még nem gondoltál rá

7 dolog, amire használhatod a mikrót, és eddig még nem gondoltál rá

Címlap / Otthon / Háztartás / 7 dolog, amire használhatod a mikrót, és eddig még nem gondoltál rá / 2. oldal

Még egy adag citromlé

Te is meg szoktál küzdeni a citrusfélék kifacsarásával, ráadásul a végén még érzed is, hogy maradt bent egy kis adag, de akárhogy préseled is, sehogyan sem sikerül kinyerned a gyümölcsből?

Facsarás előtt dobd a citromot vagy narancsot 20 másodpercre a mikróba, és könnyebben, több levet csavarhatsz ki belőlük.

Pipere a konyhában

Hogyan kerül a szemfesték meg a körömlakk a konyhába, főleg, ha már beszáradtak? Nem, nem a szemetest kell megcéloznod velük, dobd be őket egy fél percre a mikrohullámúba, és máris újra használhatóak.

Arról persze előbb bizonyosodj meg, hogy a csomagolásuk nem tartalmaz fémet, mert akkor nem kerülhetnek a mikrohullámú sütőbe!

+1 tipp a mikró takarításra

Ha rendszeresen használod a mikrót, elkerülhetetlen, hogy ne kerüljenek makacs szennyeződések a belsejébe. A takarítás sokkal egyszerűbb lesz, ha egy fél citromot felkarikázol, beledobálsz egy tányér vízbe, és a vizet felforralod a mikróban.

A kicsapódó citromos gőz feloldja a zsíros szennyeződéseket, amiket így már egyszerűen kitörölhetsz, fertőtlenít, ráadásul kellemes illatot is hagy maga után.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást