El sem tudnád képzelni, hogy ne vízforralóban vagy a tűzhelyen melegíts vizet, ha teázni szeretnél, vagy éppen ellenkezőleg, általában inkább a mikrót választod? Utóbbi opció jóval gyorsabb, de vajon ugyanolyan finom és jó minőségű teát kaphatunk, mint a hagyományos felmelegítési módokkal? Nemrég egy szakértő világított rá az igazságra, és azt is mutatjuk, más italok, ételek esetén érdemes-e a mikróval próbálkoznunk.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Ezt mondja a szakértő
Lisa Marie Gennawey teamester, a J’enwey Tea Co. tulajdonosa a Better Homes & Gardensnek nyilatkozott arról, hogy bár sokan esküsznek arra, hogy vizet melegíteni a teához jó ötlet a mikróban, az igazság az, hogy a tea ízére és minőségére is negatívan hathat, de az sem mindegy, más módszerrel pontosan hogyan főzünk teát.
A szakértő szerint a víz felforralása egy teáskannában vagy vízforralóban körkörös mozgást eredményez, ami lehetővé teszi, hogy a víz egyenletesen melegedjen és elérje a teához kívánt hőmérsékletet. A mikróban való vízmelegítés során viszont erre nincs mód, ezért gyakran egyenetlenül melegedik fel a teavíz. Vagyis határozottan jobb, ha inkább több időt szánunk egy csésze finom tea elkészítésére, a mikrót pedig mellőzzük.