Haj / Stílus

Miért halogatjuk a hajmosást? Ez történik, ha sokáig nem mossuk

Miért halogatjuk a hajmosást? Ez történik, ha sokáig nem mossuk

3. Vonzza a port

Amikor a hajad kezd zsírosodni, úgy tűnhet, hogy tele van kis szálló hajszálakkal. De könnyen lehet, hogy ez mind csak por és szösz, ami a párnádról, kabátodról, sapkádról tapad a tincseidre. Mivel ott vannak ezek a természetes olajak, könnyebben megtapadnak, és bár fésüléssel el lehet tüntetni őket, a legjobb megoldás mindig egy alapos hajmosás!

4. Az illata megváltozik

A hajmosás utáni friss illattal semmi sem tud vetekedni, viszont ha napokig nem mosod meg a tincseidet, ez könnyedén megváltozik. Ilyenkor a hajszálak olajosabb aromát kezdenek árasztani, ami ugyan nem feltűnő másoknak, de a te szaglásodat befolyásolhatja. Ha ezt észleled, érdemes száraz sampont használnod, vagy egész egyszerűen sort keríteni a mosásra!

5. Puhább tapintása lehet

Amikor elhúzod a hajmosást, azt észlelheted, hogy kellemesen puha tapintása lesz a hajtincseknek, amiről a rajta lévő olajok tehetnek. Ez elsősorban azokra lesz igaz, akik egyébként szárazságra hajlamos frizurával rendelkeznek, hiszen ezeknek épp a természetes olajok segítenek hidratáltabbá válni. Különösen igaz ez a festett, világosított hajra, amely számára a hajmosás kihagyása felér ilyenkor egy természetes hajkondícionálással.

6. Hajhullást okozhat

Viszont sajnos a hajad is elkezdhet hullani, legalábbis akkor, ha túl sok hajápoló terméket használsz, aztán sok-sok napig nem mosod meg újra. Ilyen az, ha túlzásba esel a hajbalzsammal, vagy olyan olajat használsz, amit nem kell kimosni, de a hajformázó termékek is ebbe a kategóriába tartoznak.

Ha utána sokáig nem tervezed be a mosást, ezek okozhatnak hajhullást! Napi 100 hajszál elvesztése még normálisnak számít, de ha láthatóan fogy a hajkoronád, akár ez is lehet a probléma hátterében.

Milyen gyakran mossunk hajat?

A hajmosás gyakorisága függ attól, hogy milyen bőrtípusod van, mennyit sportolsz, és milyen életmódot folytatsz. De általánosságban úgy javasolják, hogy ha vékonyszálú a hajad, és olajos a bőröd, heti 2-3 alkalommal érdemes hajat mosnod, annál gyakrabban semmiképp! Ha pedig erősebb a hajad, és szárazságra hajlamos a bőröd, úgy a heti egy, maximum kettő alkalom az ideális.  

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

 • Bikiniki
  2021.03.10., 11:43

  “Befelé nő a szakállam,
  Lerághatnám, de nem merem.
  Megvárom, amíg visszanő,
  Zéró lesz az eredő.”

  Válasz

Írj egy hozzászólást