Szerelem / Párkapcsolat

Miért csalják meg férjeiket a nők? Ez a leggyakoribb ok

Megcsalás

Az egyiket szeretem, a másikat csak megkívánom

Számos pszichológiai elemzés rámutatott az elmúlt évszázadokban arra, hogy a nőknek sokkal több szexuális energiájuk van, mint a férfiaknak. Persze az évszázadokon át tartó visszafojtások miatt ezt sokan megdöbbentő felfedezésnek találják.

Érthető is, hiszen hogyan lehetne ez egyértelmű egy olyan világban, ahol nem is olyan régen még boszorkányságnak vélték a női orgazmust és máglyára vetettek nőket emiatt. Vagy egy olyan világban, ahol a vallási és kulturális hagyományok része a kislányok csonkítása, hogy a felnövő lánygyermek ne élvezhesse a szexuális együttléteket, nehogy „eltévelyedjen”.

Amerikában és Európában a hatvanas-hetvenes években kezdődött a szexuális forradalom, nagyjából ebben az időben kezdett szélesebb körben elfogadottá válni a házasság előtti szex, a fogamzásgátló tabletták használata és az abortusz lehetősége.

Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a nők bátrabban, a lehetséges kockázati tényezők kiiktatásával új kalandokra induljanak.

Nem feltétlenül azért, mert már nem szeretik a párjukat, hanem azért, mert megengedik maguknak, hogy felszabadítsák testi vágyaikat és egy másik emberen keresztül ismerjenek meg újabb és újabb szexuális izgalmakat.

A trend folytatódik

A megcsalásokkal foglalkozó kutatások eredményei szerint a nők azért lesznek hűtlenek, mert természetükből adódóan érzelmileg sokkal telítettebb életre vágynak, mint a férfiak.

Elisabeth Beck-Gernsheim szociológus szerint a régi időkben, amennyiben egy kapcsolat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az asszonyok feladták vágyaikat.

Manapság azonban vágyaik helyett inkább a rossz házasságuktól igyekeznek megszabadulni, és ez egyre inkább így lesz.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW