Életmód / Ezotéria

Mi a csillagjegyed? Ezek a keresztnevek illenek hozzád a legjobban

Kos

A Kos határozott, célratörő és megállíthatatlan, ugyanakkor egy nagyon barátságos és szerethető jellem. Az erős, kicsit hivatalos hangzású, de jól becézhető nevek állnak igazán jól neki, mint amilyen például a Mihály, Tamás, Borbála vagy Júlia.

Bika

A szívós és kitartó Bika a felszín alatt igazi romantikus. A kicsit régiesebb, de dallamos, lágy hangzású nevek jól illenek a személyiségéhez, a Barnabás, Sebestyén, Lenke vagy Sára igazi telitalálat a Bika személyiségéhez.

Ikrek

Ha van valaki, akihez passzol, ha két keresztneve van, akkor az az Ikrek. Mivel képes az egyik pillanatban hivatalos és professzionális, a következőben pedig mókás és szenvedélyes lenni, jól illik hozzá, ha a két neve is tükrözi ezt az ellentétet, és egy Eszter, Ágnes vagy Csaba, István mellé társul egy Bíborka, Liza, Olivér vagy Simon.

Rák

A Rákok élete a család és a hagyományok körül forog, ezért a klasszikus, nem túl ritka, kedves csengésű nevek illenek legjobban hozzájuk. A kisfiúk számára jó választás például a Balázs vagy a Máté, a lányoknak az Emma vagy a Luca.

Michal Bar Haim/unsplash.com

Oroszlán

Az Oroszlánok szeretnek a figyelem középpontjában lenni, általában lelkesek, szenvedélyesek és hangosak, így nyugodtan választhatsz neki olyan nevet, amire mindenki felkapja a fejét, amit mindenki azonnal megjegyez, mert kicsit szokatlanabb a hangzása – egy Oroszlán tudja, hogyan viseljen büszkén egy olyan nevet, mint például a Lara, Maja, Benett vagy Zétény.

Szűz

A mindig a kiegyensúlyozottságot, egyszerűséget előnyben részesítő Szüzek számára a legjobb választás egy, a tiszta, rendezett és nyílt személyiségükhöz jól illő rövid, harmonikus hangzású név, mint amilyen az Anna, a Janka, az Ádám vagy a Bálint.

Mérleg

A Mérlegeket a legszebb embereknek tartják, akik után mindenki megfordul, és akik szívesen használják is a csáberejüket, ám tudják, hogyan bánjanak vele elegánsan. Jó választás számukra egy dallamos, kicsit különlegesebb, de előkelő hangzású név, mint amilyen az Abigél, Emília, Kristóf, Benjámin.

Skorpió

A Skorpió egy szenvedélyes, energiával teli jegy, aki bármibe fog is, azt teljes erőbedobással csinálja. Éppen ezért az erőt, lendületet, karaktert sugárzó nevek nagyon jól illenek hozzá, kitűnő választás lehet például az Izabella, a Zoé, a Dominik vagy Gergő.

Josh Willink/unsplash.com

Nyilas

A Nyilas igazi nyughatatlan, mindig valami újat kereső, felfedező és a szabadságához mindennél jobban ragaszkodó személyiség. Mivel igazi optimista, aki szeretne valami nagyot véghez vinni és imádja emberekkel körülvenni magát, a kedves, közvetlen, barátságos és kicsit ábrándos hangzású nevek jól illenek hozzá, ilyen például a Lili, a Hanna, a Zénó vagy a Levente.

Bak

A Bakok két lábbal állnak a földön, fontosak számokra a szokások, hagyományok, és ezekből nagyon sok erőt is tudnak meríteni. Éppen ezért illik hozzájuk egy olyan régi név, ami egyszerre romantikus és szinte mágikus hangzású, babonás jelentésű, mint például Villő, Bíbor, Regő, Bulcsú.

Vízöntő

A Vízöntő egyszerre kreatív, művészi vénával megáldott, ugyanakkor vezető alkat, akihez éppen ezért egy különleges, de komoly hangzású név illik a legjobban, mint amilyen a Dorottya, Kamilla, Ágoston, Ármin.

Halak

A mindig álmodozó, spirituális dolgokra nyitott Halak gazdag személyiségéhez jól fog passzolni egy olyan név, aminek valamilyen hétköznapi jelentése is van, és akár a különlegesebb nevek között is bátran keresgélhetsz. Kivételes egyéniségével a Halakhoz jól illenek az olyan nevek, mint a Gyöngyvér, a Csende, a Szilárd vagy a Deli.