A fehér csodásan mutat a fenyőfán, kiváltképp, ha gyönyörű, csipkés csillagok formájában kerül rá. A porcelángyurmával igazán könnyű bánni, hozzávalóit pedig pár száz forintból beszerezheted.
Hozzávalók: szódabikarbóna, kukoricakeményítő, víz, bögre, szaggatóforma, sodrófa, csipketerítő.
Egy bögre vagy pohár segítségével mérd ki a hozzávalókat a következő arányok szerint: egy rész kukoricakeményítő, egy és negyed rész víz, két rész szódabikarbóna. Mindent önts bele egy nagy tálba, majd kézi habverő segítségével keverd csomómentesre. Ha ez megvan, tedd fel a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett addig főzd, amíg sűrű masszát nem kapsz. Ha kész van, tedd félre, takard le egy benedvesített konyharuhával, és amint kihűlt, már formázhatod is.
Nyújtsd el a masszát szép egyenletesre a sodrófával, majd nyomkodd rá a csipketerítőt úgy, hogy szépen megmaradjon a minta, aztán pedig szaggasd ki a szaggatóval – ne felejts el apró lyukat tenni a díszek tetejére, ide bújtatod majd a szalagot, amellyel a fára tudod aggatni. Ha elkészültél, tedd sütőbe a díszeket, alacsony lángon süsd őket kb. egy órán át, félidőben forgasd át őket.