Kikapcsolódás / Szórakozás / Utazás

Mesebeli helyek Budapest közelében: egynapos kirándulási tippek

Mesebeli helyek Budapest közelében: egynapos kirándulási tippek

Nagy-Szénás, Zsíros-hegy

Pilisszentiván és Nagykovácsi között helyezkedik el a Budai-hegység egyik legcsodásabb része! A különböző hegyormokról gyönyörű látvány tárul az itt túrázók elé, leginkább a rengeteg fenyvesnek, sziklafalnak köszönhetően.

A Nagy-Szénás egyik különlegessége, hogy kupjai egyedülállóak, és kicsit olyan hatást keltenek, mintha egy alvó, füves vulkán kráterei között kalandoznánk. A teljes környéket bejárni körülbelül 4 órába telik, de még a szárazabb időszakban is kényelmes, csúszásgátló túracipőt vegyél fel!

Szelim-barlang

Budapestről Tatabánya gyorsan megközelíthető vonattal is, és egészen egyedi szépségű tájakon találhatod magad. Turul lábához szinte kötelező program ellátogatni, de a látványos Szelim-barlangot egyenesen imádni fogod.

A közelben helyezkedik el egy kisréti vadászház, ami rögtön magával ragadja a túrázókat, de a Csúcs-hegyhez és a kilátóhoz is érdemes ellátogatni. Ez egy közepes nehézségű túrának felel meg, de megéri rááldozni a délutánt!

Vácrátóti arborétum

Ha nem kimondottan a túrázás érdekel, hanem szép környezetben sétálnál, látogass el Vácra! Itt található ugyanis az ország legnagyobb arborétuma, a Nemzeti Botanikus Kert, ami az év teljes szakaszában nyitva tart.

Népszerűségét mesebeli növényeinek köszönheti, és sokszínű látnivalóinak: a Nagy-tavon egy híddal megközelíthető sziget rejtőzik, de érdemes kitérőt tenni a romantikus műromhoz, a Kaktuszházhoz, és a Sziklás-tó szigetén található műalagúthoz.

Gyermekekkel szuper program!

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást