Szívfacsaró oka van annak, miért szeretkeznek kevesebbet 50 felett a nők

Szívfacsaró oka van annak, miért szeretkeznek kevesebbet 50 felett a nők

Címlap / Szerelem / Szex / Szívfacsaró oka van annak, miért szeretkeznek kevesebbet 50 felett a nők

Az Egyesült Királyságban végzett, a Menopauza Társaság (NAMS) által közzétett új tanulmány megállapítja, hogy nem pusztán a biológia áll a háttérben. Számos pszichoszociális tényezőt is felfedeztek.

A menopauzán, avagy a változókoron átesett nők több olyan körülménnyel találkoznak, adott esetben küzdenek, amik kevésbé élvezetessé teszik a nemi életet. Ilyenek a hőhullámok, a hüvelyszárazság, vagy éppen az alvászavarok, amik miatt egész nap lehangoltak és fáradtak lehetnek.

A különböző tanulmányoknak köszönhetően régóta tudunk ezekről a tényezőkről. Azt viszont idáig nem vizsgálták, hogy a posztmenopauzás nők szexuális életében mekkora szerepet játszanak a személyes kérdések. Pedig nagyon is fontos tényező, hogyan változik a nők testképe, önbizalma, milyen hangulatváltozásokat tapasztalnak, vagy éppen miféle párkapcsolati nehézségekkel találkoznak a menopauza környékén. 

Menopauza utáni szexuális élet
fizkes/istockphoto.com

A megkérdezett nők fele volt szexuálisan aktív – de ők sem élvezték igazán az együttléteket

A kutatásban 4418 változókoron átesett nőt vizsgáltak és különféle adatokat gyűjtöttek a szexuális életükről.

A tanulmány megkísérelte megállapítani, statisztikai adatokká átalakítani azokat a szempontokat, amiket a nők saját szavaikkal adtak át.

Kiderült, hogy a vizsgálatban résztvevők nők mindösszesen fele volt szexuálisan aktív, de még ők is a szexuális érdeklődés csökkenését mutatták. Ezek a nők arról számoltak be, hogy egyre ritkábban és ritkábban szexeltek, ahogy múlt az idő. Ennek egyik fő oka az volt, hogy már nem találták kellemesnek az együttlétet – éppen ellenkezőleg: kényelmetlennek vélték. 

Még ennél is szomorúbb azonban a tény, hogy a posztmenopauzás nők nemi életének hanyatlásának fő oka nem csak az élvezet csökkenése. Gyakran a partner hiánya is közrejátszik: legtöbbször özvegység miatt.

Említésre méltó adatokat produkált a szexuális aktivitás csökkenését tekintve a szexuális diszfunkció, a saját egészségügyi problémák, a menopauzával való kényelmetlenségek és a vényköteles gyógyszerek mellékhatásai.

A résztvevők nagyon gyakori indokként fogalmazták meg, hogy párkapcsolati problémáik miatt csökkent a nemi vágyuk. Úgy érezték, hogy az öregedés miatt egyszerűen már nem vonzóak.

Oldalak: 1 2

»

4 hozzászólás

 • lacko
  2021.08.02., 13:50

  Mi a kérdés?

  Válasz
 • 50plus
  2021.08.02., 17:11

  Majd ha az 50+os hölgyek nem 30+os fiúcskákról álmodnak, hanem elfogadják társnak a kortársaikat, több esélyük lesz a normális nemi életre.

  Válasz
  • sziszko
   2021.08.02., 20:28

   Csak férfiről álmodnak, legyen az aktív vagy passzív, de az érintése kialakítja a vágyat. Nem biztos, hogy az 50+-os nő szeretne fiatal fúval huncutkodni.

   Válasz
 • Rita
  2021.08.07., 09:39

  Olyan partner kell egy 50pluszos nő mellé aki kedvet is csinál hogy akarja is a szexet az a nő. Elfelejtettek a pasik oda figyelni a nőkre. Délelőtt megbánt valaki vagy nem úgy viselkedik veled az ne várja el hogy a combok szétt nyiljanak. Csupán ennyi.

  Válasz

Írj egy hozzászólást