Életmód / Pénz és hivatás / Stílus

Mennyi pénzt szabad magadra költened? Ezt mondja a szakértő

Hogyan tartsd magadat a pénzügyi tervedhez?

Azt a pénzügyi szakértők is elismerik, hogy leülni és tervet készíteni a pénzügyeidről önmagában sem egyszerű feladat, hiszen lehet, hogy ráébreszt, hogy többet költesz a lakhatásodra, mint amennyit megengedhetnél magadnak, vagy éppen nem teszel félre elegendő pénzt. Ez már önmagában is olyan döntések meghozatalára kényszeríthet, amik nem biztos, hogy rögtön ínyedre lesznek, de a pénzügyi terv betartása még nehezebb feladat lehet.

Thompson szerint segíthet, hogy ne költekezz túl és ne vásárolj impulzusból, ha azokat az apróságokat, amik örömet okoznak neked, nem mindig akkor veszed meg, amikor éppen megkívánod őket, hanem betervezed a pénzügyeidbe.

Legyen sütemény-szerda és kapucsínó-kedd, legyenek olyan napok, amiket tudsz várni, mert akkor megleped magadat valami kis dologgal, de mindig tudd előre, hogy ezekre mennyit fogsz költeni az adott hónapban. Ez a terv abban is segít, hogy követni tudd, nem költesz-e feleslegesen valamire – állítja a szakértő.

Míg azokat az apróságokat, amik örömet okoznak, érdemes a pénzügyi tervedben hagyni, fontos, hogy észrevedd, ha valamire akár több ezer forintot is elköltesz egy hónapban, pedig valójában nem is érzed, hogy különösebb pluszt hozna a mindennapjaidba.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást