Sokszor kerülsz abba a kelepcébe, hogy gyorsan valami finomat kellene összeütni vacsorára, de nem mindig tudod, hogy mit? Ilyenkor jön a jól bevált pizzarendelés vagy az egyik leggyorsabb megoldás, egy nagy tepsi melegszendvics – többnyire húsos vagy sajtos verzióban. Mi azonban most összegyűjtöttünk neked pár különleges, gyors, vega melegszendvics receptet, amit még a húsevők is szeretni fognak!
Édesburgonyás, grillsajtos melegszendvics
Hozzávalók:
- 1 közepes édesburgonya
- 2 teáskanál olvasztott kókuszzsír
- 4 szelet kenyér
- 2 evőkanál majonéz
- ½ fej szeletelt vöröshagyma
- madársaláta
- 2 evőkanál balzsamecet
- ½ bögre cheddar sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg, majd szeleteld körülbelül 10 mm-es szeletekre. Tedd egy nagy tálba, rakd rá a kókuszzsírt, majd sütőpapíron süsd 30-40 percig 200 °C-ra előmelegített sütőben, amíg barnás színt nem kap. A kenyereket kend be a majonézzel, tegyél rá egy csipetnyit a salátából, aztán tedd rá az édesburgonyát és a hagymát is, majd locsold meg egy kis balzsamecettel. Végül szórj rá sajtot és tedd rá a kenyerek tetejét. Serpenyőben kevés olajon süsd meg mind a két oldalát, miközben egy spatulával préseled.
Jalapenos, sajtos szendvics
Hozzávalók:
- 6 jalapeno paprika
- ½ bögre krémsajt
- 4 újhagyma
- őrölt feketebors
- 6 szelet lapkasajt
- 6 szelet kenyér
- vaj
Elkészítés:
Grillezd meg a jalapeno paprikákat. Miután kihűltek, óvatosan le tudod húzni a héjukat. Vágd félbe és távolítsd el a magokat. Egy kis tálban keverd össze a krémsajtot, a felszeletelt újhagymát és a borsot. A kenyérszeleteket vágd ketté, az egyik adagot vajazd meg, a nem vajas szeletekre pedig kenj a krémsajtos masszából. Utóbbira mehetnek a jalapeno szeletek és a lapkasajt, végül helyezd rá a vajas kenyérszeleteket. Serpenyőben süsd az előzőhöz hasonló módon.
Sült brokkolis melegszendvics
Hozzávalók:
- 1 közepes fej brokkoli, rózsákra szedve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 tk feketebors
- vaj
- 6-8 szelet kenyér
- 1 csésze cheddar sajt
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. A brokkolit, a olajat, a sót és a borsot keverd össze és süsd 8-10 percig, amíg meg nem pirul. Vajazd be a kenyereket, a vajatlan felére rakj sajtot, brokkolit majd ismét egy kis sajtot. Az olvadt sajt majd ott tartja a brokkolit a szeletek között. Serpenyőben süsd meg mind a két oldalát.
Cukkinis, avokádós melegszendvics
Hozzávalók:
- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 2 szelet Pannónia sajt
- 1/2 avokádó felszeletelve
- maroknyi spenótlevél
- 1 kisebb cukkini felszeletelve
- 1 ek pesto
- 1 ek olívaolaj
- pirított vöröshagyma
Elkészítés:
Kenj pestót a kenyerekre, majd a szendvicsek egyik felére tegyél a sajtból. Halmozd rá a cukkinit, avokádót és a spenótot, majd a tetejére tegyél még egy szelet sajtot, önts rá egy kis olívaolajat, és végük tedd rá a szendvicsek tetejét. Kevés olajon serpenyőben süsd meg őket, vagy grillsütőben 2-3 percig.
Aszalt paradicsomos, spenótos melegszendvics
Hozzávalók:
- 8 ek pesto
- szárított paradicsom
- egy maroknyi spenótlevél
- 8 szelet provolone sajt
- 2-4 ek olívaolaj
- 4 szelet sokmagvas kenyér, kettévágva
Elkészítés:
Olívaolajjal kend be a kenyérszeletek külső felét, a belső felükre pedig tegyél a pestóból. Az egyik szeletre tedd a sajtot, a paradicsomot és a spenótot, majd a tetejére is tegyél egy szelet sajtot, és mehet rá a másik szelet kenyér. Grillsütőben 2-4 percig, serpenyőben pedig addig süsd, ameddig színt nem kap és a sajt meg nem olvad.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!