Életmód / Receptek / Táplálkozás

5 mennyei, húsmentes melegszendvics – nem csak vegáknak

5 mennyei, húsmentes melegszendvics – nem csak vegáknak

Sokszor kerülsz abba a kelepcébe, hogy gyorsan valami finomat kellene összeütni vacsorára, de nem mindig tudod, hogy mit? Ilyenkor jön a jól bevált pizzarendelés vagy az egyik leggyorsabb megoldás, egy nagy tepsi melegszendvics – többnyire húsos vagy sajtos verzióban. Mi azonban most összegyűjtöttünk neked pár különleges, gyors, vega melegszendvics receptet, amit még a húsevők is szeretni fognak!

Édesburgonyás, grillsajtos melegszendvics

Hozzávalók:

  • 1 közepes édesburgonya
  • 2 teáskanál olvasztott kókuszzsír
  • 4 szelet kenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • ½ fej szeletelt vöröshagyma
  • madársaláta
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • ½ bögre cheddar sajt

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, majd szeleteld körülbelül 10 mm-es szeletekre. Tedd egy nagy tálba, rakd rá a kókuszzsírt, majd sütőpapíron süsd 30-40 percig 200 °C-ra előmelegített sütőben, amíg barnás színt nem kap. A kenyereket kend be a majonézzel, tegyél rá egy csipetnyit a salátából, aztán tedd rá az édesburgonyát és a hagymát is, majd locsold meg egy kis balzsamecettel. Végül szórj rá sajtot és tedd rá a kenyerek tetejét. Serpenyőben kevés olajon süsd meg mind a két oldalát, miközben egy spatulával préseled.

 

Jalapenos, sajtos szendvics

Hozzávalók:

  • 6 jalapeno paprika
  • ½ bögre krémsajt
  • 4 újhagyma
  • őrölt feketebors
  • 6 szelet lapkasajt
  • 6 szelet kenyér
  • vaj

Elkészítés:

Grillezd meg a jalapeno paprikákat. Miután kihűltek, óvatosan le tudod húzni a héjukat. Vágd félbe és távolítsd el a magokat. Egy kis tálban keverd össze a krémsajtot, a felszeletelt újhagymát és a borsot. A kenyérszeleteket vágd ketté, az egyik adagot vajazd meg, a nem vajas szeletekre pedig kenj a krémsajtos masszából. Utóbbira mehetnek a jalapeno szeletek és a lapkasajt, végül helyezd rá a vajas kenyérszeleteket. Serpenyőben süsd az előzőhöz hasonló módon.

 

Sült brokkolis melegszendvics

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej brokkoli, rózsákra szedve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 tk feketebors
  • vaj
  • 6-8 szelet kenyér 
  • 1 csésze cheddar sajt

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. A brokkolit, a olajat, a sót és a borsot keverd össze és süsd 8-10 percig, amíg meg nem pirul. Vajazd be a kenyereket, a vajatlan felére rakj sajtot, brokkolit majd ismét egy kis sajtot. Az olvadt sajt majd ott tartja a brokkolit a szeletek között. Serpenyőben süsd meg mind a két oldalát.

 

Cukkinis, avokádós melegszendvics

Hozzávalók:

  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 2 szelet Pannónia sajt
  • 1/2 avokádó felszeletelve
  • maroknyi spenótlevél
  • 1 kisebb cukkini felszeletelve
  • 1 ek pesto
  • 1 ek olívaolaj
  • pirított vöröshagyma

Elkészítés:

Kenj pestót a kenyerekre, majd a szendvicsek egyik felére tegyél a sajtból. Halmozd rá a cukkinit, avokádót és a spenótot, majd a tetejére tegyél még egy szelet sajtot, önts rá egy kis olívaolajat, és végük tedd rá a szendvicsek tetejét. Kevés olajon serpenyőben süsd meg őket, vagy grillsütőben 2-3 percig.

 

Aszalt paradicsomos, spenótos melegszendvics

Hozzávalók:

  • 8 ek pesto
  • szárított paradicsom
  • egy maroknyi spenótlevél
  • 8 szelet provolone sajt
  • 2-4 ek olívaolaj
  • 4 szelet sokmagvas kenyér, kettévágva

Elkészítés:

Olívaolajjal kend be a kenyérszeletek külső felét, a belső felükre pedig tegyél a pestóból. Az egyik szeletre tedd a sajtot, a paradicsomot és a spenótot, majd a tetejére is tegyél egy szelet sajtot, és mehet rá a másik szelet kenyér. Grillsütőben 2-4 percig, serpenyőben pedig addig süsd, ameddig színt nem kap és a sajt meg nem olvad.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást