Életmód / Lélek

16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

12/16 ENTJ – A parancsnok

Az ENTJ rámenős és szókimondó, aki vezetésre termett. Kiváló képessége van ahhoz, hogy átlássa a bonyolult helyzeteket, és biztos megoldást találjon ezekre a problémákra is. Intelligens és jól informált típusok, akik szeretnek nagy nyilvánosság előtt is beszélni. Értékelik a tudást és a hatékonyságot, de nagyon nehezen viselik azt, ha a dolgok nem hatékonyak, és a szervezetlenség is rosszul hat rájuk.

13/16 INFP – Az idealista

Az idealista típusába tartozó ember számára fontos, hogy szolgálja a világot, hogy jót tegyen másokért. Jól fejlett érzéke van ahhoz, hogy teremtse meg az összhangot, és remek békéltetőként lép fel a vitás helyzetekben. Nagyon hűséges és alkalmazkodó típus, csak azt viseli nehezen, ha a számára fontos értékeket, dolgokat veszély fenyegeti. Fontos számukra a megértés, és a mások segítése, amelyre mindig találnak jó lehetőséget. Gyors gondolkodású emberek, akik általában tehetségesek az írásban.

14/16 ISFJ – Az ápoló

Kedves, melegszívű és lelkiismeretes típus az ISFJ, aki minden tervét végigviszi, ha már egyszer belefogott. Nagyon stabil személyiségtípus, akinek praktikus a gondoskodása, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Ő az igazi védelmező, aki mások szükségleteit mindig a sajátja lé helyezi.

Általában olyan hivatást választ magának, amellyel másokat segíthet, másokért tehet, és ebben segíti rendkívül empatikus szemlélete és figyelmessége. Az ISFJ szeret megfigyelni másokat, sokat foglalkoztatja, hogy mi motiválja az embereket, és gazdag lelki világával képes is megérteni őket.

15/16 ISTP – A virtuóz vagy műszerész

Az ISTP típusába tartozó emberek csendesek és kicsit befelé fordulók, nagyon sokat foglalkoznak azzal, hogyan a dolgok működésével, és nagyon jól értenek a mechanikus szerkezetekhez is. Ez a típus kockázatvállaló, és nem ijedős fajta, ezért gyakran érdeklődik az extrém sportok iránt, amely összefügg az élj a mának világszemléletével is.

Az ISTP a saját elvei és belső értékrendje szerint él, viszont a társadalom és mások szabályait nem tartja tiszteletben, ha el akarja élni a céljait. Ez a típus szeret egyedül dolgozni, és analitikus szemlélete révén könnyen talál megoldást a problémákra.

16/16 INFJ – A védőügyvéd

Az INFJ típusú emberek gondolkodása nagyon eredeti, és szeretik magukban átrágni a problémákat. Ez a típus addig nem érzi jól magát, amíg be nem fejezte a feladatait, és ezeket mindig saját, szigorú értékrendjét szem előtt tartva végzi el. Rendkívül érzékeny és intuitív emberek, akik odafigyelnek a megérzéseikre. Az INFJ nagyon kitartó, és mindig igyekszik jól elvégezni a dolgokat. Individualista jellem, aki nem szeret követni senkit, de vezetővé sem válik szívesen.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást