Méltó helyek a nyaraláson készült fotóknak – inspirációk az elrendezéshez

Méltó helyek a nyaraláson készült fotóknak – inspirációk az elrendezéshez

Címlap / Otthon / Dekor / Méltó helyek a nyaraláson készült fotóknak – inspirációk az elrendezéshez

Még frissen dübörögnek a fejedben az idei nyaralás emlékei? Akkor egész biztos, hogy számtalan olyan emlékkel gazdagodtál, amit egyúttal sikerült lencsevégre kapnod. De mi legyen az előhívatott fotókkal? Hogyan rendezd el őket igazán ízlésesen?

Az emlékek doboza

Jó ötlet, ha a nyaraláson nem csupán a fényképeződet kattintgatod, hanem minél több emléket is bezsebelsz, még pedig három dimenzióban.

Ennek eredményeképp akár ilyen csodás dobozkát is csinálhatsz, ami aztán igazán méltó helyet kínál a legjobb fotóknak. Üvegezett dobozt bármelyik kreatív boltban vásárolhatsz, ha nincs kedved bíbelődni vele, akkor félkész darabokat szintén beszerezhetsz.

Amennyiben szívesen megtöltenéd saját tartalommal az egészet, vegyél teljesen natúr alapot és ragasztópisztoly segítségével rögzítsd benne az összes fontos emléket.

Jöhetnek a különféle belépők, homok a strandról, néhány kagyló, vagy éppen az árusoknál vásárolt apróságok.

Ezekkel mind körülölelheted a fotóidat, és már mehet is a pormentesen lezárt dobozka a lakás egyik központi helyére.

Egy téma köré építve

Nem tudod elrontani a képek összehangolását, amennyiben egy téma köré építed azokat. A nyaralást illetően nyilván nincs is nehéz dolgod, hiszen szinte minden napnak külön irányvonala van, így ezek a témák tökéletes alapul szolgálnak.

Ahogy a képen példaként láthatod, ezek a fotók az óceánparton készültek a családról, a színharmónia a víznek és a homoknak köszönhetően eleve adott.

A csodás képek elkészültét követően nincs is más teendőd, mint egy általad meghatározott formában elrendezni a falon a fotókat – az itt látott inspiráció tökéletes választás.

A szebb végeredmény érdekében jó ötlet nagy méretben és akár képkerettel, akár megemelt alappal a falra tenned őket.

Egy ilyen méretes, családi fotósorozat garantáltan örök emlék marad!

Montázst a falra

A montázs tökéletes választás, ha nem tudsz kiemelni egyetlenegy fotót, aminek méltó helyet tudnál biztosítani.

Ebben az esetben több, de kisebb méretű képet tudsz összehangolni és ilyen, vagy ehhez hasonló montázst készíthetsz a segítségével.

A fotók előhívásával foglalkozó oldalak nagy segítséget nyújtanak számodra, csaknem bármilyen méretben, formában a rendelkezésedre állnak.

Ráadásul messze nem csak hagyományos képeket tudnak előhívni, akár vászonra is rányomtatják a kedvenc fotóidat.

Ha azonban szeretsz te magad kísérletezgetni, különféle programok segítségével (pl.

Picasa), mindennemű háttértudás nélkül csodás montázsokat készíthetsz.

Az általad megszerkesztett kép pedig garantáltan személyes és különleges lesz.

Emlékek albumba rendezve

Nincsen semmi gond a hagyományos albumokkal, bár így nem láthatod minden nap a nyaraláson készült fotókat, amikor előveszed őket, annál különlegesebb lesz az időutazás.

Persze, ha ezt a megoldást választod, nem árt kicsit megújítanod az albumodat, hogy az valóban ideális legyen a csodás fényképek számára. Erre a megoldásra külön kreatív irányzat épült, ha rákeresel a „scrapbook” kifejezésre, megannyi csodás inspiráció közül válogathatsz.

A részben lapra simuló, részben térben is megjelenő emlékek pont úgy működnek, mint a korábban említett dobozkák, csupán az albumokba jóval több képet elrejthetsz.

Nem gond, ha itt-ott kilógnak a lapok közül a felhasznált elemek, sőt annál egyedibb lesz a végeredmény.

Jöhetnek a feliratok, rövid leírások, helymegjelölések, koordináták, vagy ami éppen eszedbe jut…

Tedd a térképre

Ha mindenetek a nyaralás és az utazás, akkor az emlékek részére egész bátran áldozhatsz egy nagyobb falfelületet a lakásodból.

Az alap ezt követően már bármi lehet: festhettek a falra térképet, felhasználhattok egy méretes mágnes-, vagy éppen parafatáblát – utóbbiak könnyebben variálhatóak és mozgathatóak.

Ha a térképet kitűztétek, vagy felrajzoltátok, már jöhetnek is a fotók! Ragaszthatjátok, szúrhatjátok, vagy a mágnessel rögzíthetitek a nyaraláson készült legszebb képeket, természetesen a megfelelő helyen.

Amennyiben a térkép túl kicsi, tegyétek a fotókat mellé, és egyenes vonalakkal jelöljétek be a pontos helyeket.

Ha pedig inkább a minimálisra törekszel, nyomtass egy térképet a helyszínről, tedd bele egy üres képkeretbe, végül tedd elé a kedvenc fotódat. Két perc és kész!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást