A cékla a közelmúltban superfood minősítést kapott, és ha unod is már ezt a terminust, bebizonyítjuk, hogy mennyire kiérdemelte ezt a kategóriát. Sokan nem tudnak eltekinteni a cékla jellegzetes földízétől, de ha túllépsz ezen vagy ügyesen dolgozod fel, valóban csodát tesz a szervezeteddel.
3/6 Gyulladáscsökkentés
Az általános gyulladások sokszor jelen vannak a szervezetben, de krónikus formában olyan komoly betegségeket idéznek elő, mint a szívvel és érrendszerrel kapcsolatos kórképek, a kóros elhízás, a májbetegség vagy a daganatok.
A cékla drasztikusan csökkenti a gyulladásokat a benne található vörös növényi pigmentek által, amelyek neve betalain.
Patkánykísérletekben mutatták ki, hogy mind a cékla, mind a répa mérsékli a vesegyulladást az állatokban. Az ízületi gyulladásban szenvedő emberek esetében a fájdalom csökkenését idézte elő a cékla és a répafogyasztás.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!