Hozzávalók:
2 teáskanál olívaolaj
2 mogyoróhagyma, vékonyan felszeletelve
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
½ teáskanál szárított oregánó
1 csésze zöldségleves
1 konzerv fehér bab, leöblítve és lecsepegtetve
1 ½ teáskanál friss citromlé
durva só és őrölt bors
2 evőkanál frissen reszelt parmezán, a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá a mogyoróhagymát, a fokhagymát és az oregánót; főzd gyakori kevergetés mellett, amíg a mogyoróhagyma kezd megpuhulni, kb. 3 percig.
Keverd hozzá a húslevest és a babot; főzd, amíg átmelegszik, kb. 4 percig. Egy fakanál vagy krumplinyomó segítségével enyhén pépesítsd a bab egy részét, hogy besűrítsd a levest. Keverd bele a citromlevet; ízesítsd sóval és borssal. Tálalás előtt szórd meg parmezánnal.
Fotó: nata_vkusidey/istockphoto.com