Stílus / Haj

Megmutatjuk, hogy milyen frufrut vágass az arcformád alapján

Egy frufru nem csak a frizurádat, akár az egész arcodat is megváltoztathatja, sokan éppen ezért tartanak tőle, hiszen ha nem megfelelő fazont választasz, az sokat ronthat a megjelenéseden. Az alábbi fazonokból nyugodtan szemezgess, mind divatosak és sokféle arcformához illenek.

Oldalra fésült fazon

Az oldalra fésült frufru elsősorban azoknak áll jól, akiknek az arcuk kicsit hosszúkás. Szépen kiemeli a szemet, de a járomcsontot is, kicsit játékos, bohókás fazon, ami ugyanakkor például egy konttyal kicsit elegánsabbá is tehető.

Ha a fodrász jól vágja le, akkor oldalra fésülve, de középre igazítva is viselheted, így többféle stílus is rejlik ebben az egy fazonban, biztos, hogy egy darabig nem fogod megunni.

Ha egy kicsit fiatalosabb külsőt szeretnél, ez a frufru akkor is ideális választás lesz, mivel kicsit bájos és kislányos, így akár néhány évet is elcsalhatsz egyetlen hajvágással.

Tömött frufru

Azonnal babaarcot varázsol ez a tömött frufru, ami elsősorban a kerek, vagy kicsit szögletes arcformához illik, de nem mutat rosszul az ovális arccal sem.

Olvastad már?  5+1 frizura, ami nem igényel túl sok törődést, mégis szuperül néz ki

Mivel a szemekre tereli a figyelmet, különösen jó választás azoknak, akik ezt szeretnék kiemelni az arcukból.

Nyugodtan kérj olyan fazont, ami akár a szemöldökig, vagy az alá is ér, ebben az esetben számolj azzal, hogy ha te magadnak nem tudod levágni a frufrudat, akkor ez egy olyan fazon, amivel akár kéthetente is be kell ugranod a fodrászhoz, mert gyorsan a szemedbe nőhet a hajad.

Törődést igényel, de nagyon szerethető fazon ez.

Könnyű fürtöcskék

Ha nem szeretnél tömött frufrut, esetleg a bőröd zsírosodásra hajlamos, és fontos, hogy a homlokod is levegőhöz jusson, akkor érdemes elgondolkodni ezen a könnyű, levegős fazonon, ahol csak néhány tincs hullik az arcodba.

Ennek a fazonnak a másik nagy előnye, hogy könnyen eltüntethető, hiszen néhány tincset bármikor hátra is fésülhetsz a hajad többi részéhez.

Szintén szépen kiemeli a szemeket, de nagyon kerekíti az arcot, ezért, ha eleve kerek formájú a fizimiskád, óvatosan kell bánni ezzel a frizurával – szögletesebb járomcsontokhoz viszont ideális.

Röviden: nagyszerű

Azoknak sem kell lemondaniuk a frufruról, akik rövidre vágatták a hajukat.

Olvastad már?  Milyen az arcformád? Mutatjuk, milyen frizura illik hozzá

A most divatos, oldalt rövidebbre vágott, középen pedig kicsit hosszabbra hagyott fazonnal is jól mutat, ha néhány tincs az arcodba kerül, a lényeg, hogy ez kövesse a fejtetőn kialakított frizura vonalát, és ne tömött, az egész homlokot beterítő legyen, inkább középre koncentrálódjon.

Ha a rövid fazonhoz frufrut hagysz, sokkal könnyebben variálhatod majd a hajadat, ráadásul a vagány frizura kicsit nőiesebb, lágyabb is lesz ettől a néhány tincstől.

Rövid frufru

Audrey Hepburn inspirálta ezt a rövid, a homlok felső harmadáig érő frufrut, ami kicsit göndör, vagy legalábbis hullámos hajjal mutat a legjobban, és a klasszikus változatban egy kicsit a frufru is visszakanyarodik.

Izgalmas, nem szokványos fazon, ami hagyja érvényesülni az arcot, így akkor ideális választás, ha kendőzetlenül, mindenféle takargatás nélkül akarod megmutatni magadat.

Ha szép, karakteres vagy különleges arcod van, és nem a hagyományos sztenderdhez akarod igazítani azzal, hogy valamit elrejtesz, mást pedig kiemelsz, hanem éppen az egyediségére hívnád fel a figyelmet, akkor ez a frufru tökéletes eszköz lehet ehhez.