7 apróság, amit a boldog párok minden nap megtesznek

7 apróság, amit a boldog párok minden nap megtesznek

Címlap / Szerelem / 7 apróság, amit a boldog párok minden nap megtesznek

Kommunikáció mesterfokon

Nem kérdés, a boldog párkapcsolat alapja a kommunikáció. És ez elsőre meglepőnek tűnhet, hiszen olyan nagyon triviálisnak hangzik. Ha azonban megkérdeznénk egy párterapeutát, a hozzá érkező pároknál mi az, amit először rendben kell tenni, biztos, hogy a kommunikációt mondaná.

Hogy miért? Mert sokszor elbeszélünk egymás mellett. Nehezen fogadjuk be a másik nézőpontját vagy értjük meg a példáit. Pedig sok esetben még az is lehet, hogy ugyanazt akarja mondani, amit mi, csak egyszerűen más szavakkal teszi mindezt, ez pedig félreértéshez, sértődéshez vezet. Ha megpróbálunk jobban figyelni, nyitottabban, empátiával hozzáállni a másikhoz és a véleményéhez, könnyen kikerülhetünk egy csomó veszekedést.  

Kedves szavak

Pszichológiai kutatások bizonyítják, hogy a pozitív kommunikáció sokkal előrébb viszi az embert, mint a folyamatos becsmérelés. Tegyük fel, hogy a párunkra ráférne egy kis edzés, amit mindenképpen szeretnénk jelezni neki.

Vajon a másik hogyan lesz igazán motivált? Ha amikor sporttevékenységet űz, jelezzük felé, hogy milyen vonzó edzés közben vagy ha folyamatosan megjegyzéseket teszünk rá, hogy el fog hízni? Nyilván az elsőtől még több ereje és motivációja lesz, a másodiktól viszont az élettől is elmegy majd a kedve és az önbizalmát is rombolhatjuk vele.

Ha dicsérjük és biztatjuk a másikat az pozitív energiához, tehát kiegyensúlyozott kapcsolati dinamikához is vezet.

Ha viszont folyamatosan lehúzzuk, csak még több feszültséget generálunk azáltal, hogy a társunk tuti rosszul fogja érezni magát a bőrében. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást