Életmód / Család

10+1 megható és megindító kutyás idézet, amit minden kutyabarát átérez

Kutyás idézetek

Egy kutya elvesztése

„A legfőbb oka annak, hogy a kutyák ilyen rövid ideig élnek, az emberi faj iránti könyörületességben gyökerezik. Hisz mennyit szenvedünk egy kutya elvesztése iránt érzett fájdalmunkban tíz, vagy tizenkét év ismerettség után… Képzeljük el, mit éreznénk, ha kétszer ennyi idő után vesztenénk el őket!” (Sir Walter Scott)

Hűség és bizalom

„Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor az soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között.” (Mark Twain)

Szeretni egy állatot

„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.”

Szavak nélkül

„A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket.”

A legjobb barát

„A kutyám jön, hogy kitöltse a hűtlen barátok által hagyott űrt a szívemben. Nincs benne irigység, rosszakarat vagy gyűlölet. Nem árulja el a titkaimat, nem lesz féltékeny a sikereimre és nem leli örömét a bánatomban.” (George Eliot)

Nemesség

„A kutya nemesebb lény, mint az ember. A kutya hűséges, önfeláldozó és mindenek előtt feltétel nélküli szeretete a legirigylésre méltóbb tulajdonsága, amit az ember soha nem tudhat magáénak.”

Még 5 kutyás idézet a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Üdvözlés

„Végre hazaérsz. Kutyád a nyakadba ugrik. Hol jártál eddig? Oly sokáig elvoltál! Hiányoztál, hiányoztál, hiányoztál! Szeretlek, szeretlek, szeretlek! Mi van a szatyrodban? Ugye az enyém? Juj, hadd nyaljalak most gyorsan fülön! Hamm, most egy picit megrágom a kesztyűdet! De jó! Itthon vagy végre!!!”

Magas fejlődési szint

„Ha koffein és cigaretta nélkül el tudod kezdeni a napot, mindig kedves vagy, bármelyik tagod is fájjon, és minden nap képes vagy ugyanezt megtenni, megérted, hogy szeretteid épp most nem tudnak időt szakítani rád, egy gazdag barátot nem szeretsz jobban egy szegénynél, hazugságok nélkül szembe tudsz nézni a világgal, a feszültséget képes vagy legyőzni orvosi segítség nélkül, el tudsz lazítani pia, vagy fű nélkül, őszintén elmondhatod magadról, hogy nincs benned előítélet fajta, nem, bőrszín, nemzetiség és politikai hovatartozás iránt, akkor majdnem elérted a fejlődésnek azt a szintjét, ahol a kutyád áll.” (Temesi Ferenc)

Elhagyott kutyák

„Hasztalan próbálnám becsapni magam, hiába hunynám be a szemem, mindig lenne elhagyott kutya, mely meggátolna abban, hogy boldog legyek”

Állatszeretet

„ Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit ismersz. Hazug próféták, és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondják: önző, rideg fráter!- ne törődj velük! Szeresd csak nyugodtan a kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngeség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért- te sétálj a kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten tudja ezt.” (Márai Sándor)

Önzetlen szeretet és odaadás

„A kutyatartáshoz hozzátartozik, hogy lehull a vakolat, kinyílnak a párnák és cafatokra tépődnek a szőnyegek. Minden kapcsolatnak, ennek is megvolt az ára. Olyan át volt, melyet elfogadtunk, s mely egyensúlyban volt az örömmel, a szórakozással, a védelemmel és a barátsággal, melyet adott nekünk. Abból a pénzből, amit a kutyánkra és az összes általa tönkre tett dologra költöttünk, egy kis jachtot vehettünk volna. Viszont hány jacht várja egész álló nap az ajtóban, hogy az ember hazamenjen? Hány jacht él azért a pillanatért, hogy az ember ölébe mászhasson, vagy hogy leszánkázhasson a domboldalon gazdája képét nyalogatva?” (John Grogan)

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást