Kikapcsolódás / Szórakozás

5 meghökkentő tény a zöld szemről – Erről még sosem hallottál

4. A zöldszemű nők jobban bírják a szüléssel járó fájdalmakat

A zöldszemű nők gyakran érzékenyek az erős napfényre, viszont van egy szuperképességük: egy 2014-es kutatás a Pittsburghi Egyetemen arra az eredményre jutott, hogy a kék és zöld szemű hölgyek jobban viselték a szülés viszontagságait. A résztvevőket két csoportra osztották, barna és zöldesbarna szeműekre és kék- és zöldszeműekre.

A felmérés alatt a sötét szeműek csoportja kevesebb alvásról, magasabb szorongás-szintről és erősebb fájdalomról számolt be, míg a világos szeműek könnyebben vették a szüléssel járó megpróbáltatásokat. 

5. Vannak tipikus személyiségjegyeik

A zöld szeműekről a legtöbb embernek az ugrik be, hogy vonzóak és szexisek. Mikor egy kutatás során azt kérték a résztvevőktől, hogy írják le, hogy szerintük mik a zöld szemhez köthető legjellemzőbb tulajdonságok, egyharmaduk írta, hogy „kreativitás és lázadás”. A kutatók azt állítják, hogy a társadalom szerint a zöld szemű embereket a titokzatosság lengi körül és a közhiedelem szerint önállóak, intelligensek és határozott személyiségek. Kiszámíthatatlanok, de türelmesek, nehéz kihozni a sodrukból és jól viselik a nyomást.

Szerinted igaz ez a zöldszeműekre?

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást