Otthon / Szórakozás

5+1 megható film, ha egy kiadós sírásra vágynál – mert néha nagyon felszabadító

5+1 megható film, ha egy kiadós sírásra vágynál – mert néha nagyon felszabadító

Időnként mindenkinek szüksége van egy kis sírásra, hogy picit tehermentesítse a lelkét. Ha nem tudsz könnyen sírni magadtól, és kiadni ilyen módon a feszültséget, akkor egy szomorú, megható film ezen bármikor tud segíteni. Összegyűjtöttünk néhány olyan alkotást, amelyek bennünket mindig megríkatnak – így neked is ajánljuk ezeket a hasonló napokra.

Emlékezz rám

Az Emlékezz rám egy olyan fiatal lány és fiú szerelmi története, akik mindketten kénytelenek voltak szembenézni életükben egy-egy tragikus halálesettel.

Kapcsolatuk nem indul egyszerűen, és a jövőben is nagyon bonyolult marad, köszönhetően ez őket körülvevő rokonoknak.

Már az első perctől kezdve érezzük, hogy nem egy vidám szerelem az övéké, amelyet beárnyékol majd egy sokkal nagyobb tragédia is.

Ha olyan sírós filmet keresel, ami közben még képes arra is, hogy elgondolkodtasson, mi ezt ajánljuk neked.

 

Csillagainkban a hiba

A Csillagainkban a hiba két rákbeteg, tulajdonképpen haldokló fiatal megismerkedéséről szól, akik egy közös terápiás csoportban ismerkednek meg, majd egymásba is szeretnek.

A kamaszok egyszerre próbálnak fiatalokként viselkedni, és gondtalanul megélni a kapcsolatukat, de közben néha hatalmas bölcsességgel, felnőttesen állnak a dolgokhoz, tudván, hogy szinte bármikor véget érhet az életük.

A keserédes film szinte már az első perctől megríkat, hiszen a két fiatalt nem tudjuk nem sajnálni, ahogy próbálják a legtöbbet kihozni az életükből és a szerelmükből is.

 

Ahol a szivárvány véget ér

Az eredeti címén Love, Rosie egy romantikus filmdráma, amelyben végig azért izgulhatunk, hogy a két főszereplő, Rosie és Alex végre egymásra talál-e.

A főhőseink a film elején legjobb barátok, akik közösen járnak iskolába, gimnáziumba, majd az egyetem alatt elszakadnak egymástól, és ugyan tartják a kapcsolatot, de a kettejük élete teljesen máshogy, külön utakon alakul, amely csak ritkán keresztezi egymást.

A legszomorúbb dolgokat ebben a filmben is az élet írja, hiszen olyan eseményekről van benne szó, amelyek bármelyikünkkel megtörténhetnek – talán éppen emiatt könnyezünk annyiszor a történet során.

 

Marley meg én

A szomorú szerelmi történetek mellett a kutyás filmek azok, amelyek szintén meg tudják ríkatni a nézőket, hiszen a négylábúakkal való kapcsolatunk sokszor annyira erős, mint a szeretteinkkel.

A Marley meg én egy család történetét mutatja be, akikhez még kölyökkorában kerül a Marley nevű kutya, aki életük minden fontos pillanatában velük lesz.

Ahogy arra már az elején számítunk, nem lesz végig vidám a történet, természetesen rossz dolgok is megesnek a főszereplőkkel az életük során, és tudjuk azt is, hogy Marley sem maradhat velük örökre.

 

Hátralévő életed első napja

A Hátralévő életed első napja egy itthon kevésbé ismert, francia filmdráma, amely egy öttagú, hétköznapi család életét mutatja be, külön szálon megjelenítve minden családtag múltjának a sorsfordító eseményeit.

Ahogy minden filmben, amely az életről szól, úgy ebben is vannak természetesen tragikus események, de számos kacagtató emlék is felvillan a rokonok életéből.

Ennél a filmnél meg lehet könnyezni a jót és a rosszat is, hiszen végérvényesen a saját hasonló emlékeinket is felidézi majd.

 

Az igazi csoda

Az igazi csoda egy arcdeformítással született kisfiú története, aki ötödikes korában kerül először igazi iskolába, hiszen addig édesanyja a féltés miatt otthon tanította.

A történet azt mutatja be, hogyan sikerül beilleszkednie a kisfiúnak ebbe az új közösségbe, az ezzel járó jó és rossz dolgokkal egyaránt.

Azt is láthatjuk, hogy az egyes családtagok és barátok hogyan élik meg Auggie sorsát, és hogyan hat ez a saját életükre is.

Az igazi csoda egy gyönyörű film barátságról, anyai és családi szeretetről, amely biztosan csal majd néhány könnycseppet a szemedbe.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást