Kikapcsolódás / Szórakozás

Megdöbbentő tények a 23-as számról – Némelyiktől feláll a szőr a hátadon!

Különös társaság

A 23-as szám misztikus erejében hívők csoportja a 23rdians (kb. 23-aiak), akik az élet számos területén megjelenni látják a számot. Szerintük jelentősége van annak, hogy 2 osztva 3-mal 0,666-ot ad eredményül, ami egyesek szerint a sátán száma, hogy Charles Dawrin a Fajok eredetét 1859-ben publikálta (1+8+5+9=23), vagy hogy Hiroshimára 8:15 perckor dobták le az atombombát (8+15=23).

A 23rdians egyik legszélesebb körben ismert elmélete szerint a szeptember 11-i terrortámadás dátuma is üzenettel bír (2+0+0+1+9+11=23), bár a támadást vizsgáló hivatalos szervek szerint a terroristák véletlenszerűen választották ezt az időpontot, sőt eredetileg egy későbbi időpontra tervezték a támadást.

23-as szám a filmekben

Az Airport című katasztrófafilmben a merénylő a 23-as számú széken ül. A Monthy Pythin film, a Brian élete végén a Kálváriánál 23 kereszt látható. A Die Hard 3-ban a vonat a 23-as állomáson siklik ki. A Coen testvérek filmjének főszepereplője a Big Lebowski-ban mindig a 23-as pályát használja a bowling teremben. A Lostban a szereplőket kísértő számsorok egyik száma, amit be kell ütniük a számítógépbe, hogy elkerüljék az ismeretlen sorsot, a 23-as.

William Burroughs és a 23-as szám

A szerző William Burroughs megszállottja volt a 23-as számnak. Élete során összeismerkedett egy hajóssal, aki Spanyolország és Marokkó között vezetett egy kompot. Clark kapitány egy napon azt mondta Burroughs-nak, hogy 23 éve nem volt balesete. Még azon a napon a komp elsüllyedt és a kapitány életét vesztette.

Míg Burroughs az eset furcsaságán elmélkedett, a rádióban bemondták, hogy a 23-as számú, New York és Miami között közlekedő járat lezuhant, a pilóta neve: Clark kapitány. Az esetek akkora hatással voltak Burroughs-ra, hogy élete hátra lévő részében minden alkalmat rögzített, amikor a 23-as számmal bármilyen formában találkozott.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW