Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Címlap / Stílus / Test / Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Hogyan lehet rövid idő alatt semlegesíteni a szájban maradó szagot?

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Tudjuk, hogy a vöröshagyma és a fokhagyma fogyasztása nagyon jó hatással van az egészségünkre. Viszont a gyógyító folyamatokat éppen azok az anyagok váltják ki, amelyek minden alkalommal problémákat okoznak: a hagyma szeletelésekor a könnyezést megindítják, majd elfogyasztása után órákig tartó, kellemetlen szagú leheletet okoznak.

A vágódeszkáról és a késről ecetes vagy citromos vízzel hamar el lehet tüntetni a hagymára emlékeztető szagot, és a szemetesvödörből áradó bűzt is eltüntethetjük, ha a vödör tartalmát a kukába ürítjük. De hogyan lehet rövid idő alatt semlegesíteni a szájban maradó szagot?  

1/3. Evéssel és ivással

Meleg étel
Egy adag meleg étel segít megszüntetni a hagymaevés utáni szájszagot.  

Csokoládé, sütemény
Hosszabb ideig megmarad a rossz szag, ha valaki nem fogyaszt utána szénhidrátot. Néhány gerezd csoki vagy egy szelet sütemény megoldja a problémát.  

Rágógumi
A rágógumi fokozza a nyáltermelést, így enyhíti a kellemetlen leheletet.   

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!