Hogyan lehet rövid idő alatt semlegesíteni a szájban maradó szagot?
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Tudjuk, hogy a vöröshagyma és a fokhagyma fogyasztása nagyon jó hatással van az egészségünkre. Viszont a gyógyító folyamatokat éppen azok az anyagok váltják ki, amelyek minden alkalommal problémákat okoznak: a hagyma szeletelésekor a könnyezést megindítják, majd elfogyasztása után órákig tartó, kellemetlen szagú leheletet okoznak.
A vágódeszkáról és a késről ecetes vagy citromos vízzel hamar el lehet tüntetni a hagymára emlékeztető szagot, és a szemetesvödörből áradó bűzt is eltüntethetjük, ha a vödör tartalmát a kukába ürítjük. De hogyan lehet rövid idő alatt semlegesíteni a szájban maradó szagot?
1/3. Evéssel és ivással
Meleg étel
Egy adag meleg étel segít megszüntetni a hagymaevés utáni szájszagot.
Csokoládé, sütemény
Hosszabb ideig megmarad a rossz szag, ha valaki nem fogyaszt utána szénhidrátot. Néhány gerezd csoki vagy egy szelet sütemény megoldja a problémát.
Rágógumi
A rágógumi fokozza a nyáltermelést, így enyhíti a kellemetlen leheletet.
A cikk folytatódik, lapozz!