Március 7–13.: 10 szuper tavaszköszöntő program a hétre

Március 7–13.: 10 szuper tavaszköszöntő program a hétre

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Március 7–13.: 10 szuper tavaszköszöntő program a hétre

Ünnepeld meg te is, hogy végre itt a tavasz! Kedvcsinálónak összegyűjtöttük neked a hét legizgalmasabb programjait – érdekes kiállítások, filmes élmények, és egyéb színes kulturális események várnak rád!

HÉTFŐ – március 7.

Sárkányok mindig lesznek – Petőfi Irodalmi Múzeum

A Petőfi Irodalmi Múzeumban nyíló időszaki kiállítás a mitológiákban, legendákban, korábbi képi és szöveges emlékekben, illetve a magyar irodalomban felbukkanó sárkányokat veszi górcső alá. A megnyitón Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, és Dragomán György író is jelen lesz!

Perlaki Márton – Bird Bald Book Bubble Bucket Brick Potato – Capa Központ

Hallottál már Perlaki Márton fotográfus nevéről? Nos, ha nem, annyit elárulhatunk róla, hogy munkái többek között a Time Magazine-ban, a Wallpaper*-ben, és a Holiday Magazine-ban jelentek meg, 2015-ben a Foam Talent a legtehetségesebb fotóművészek közé válogatta be, valamint ő a The Room magazin alapítója is. A New York-ban élő művész első önálló kiállítása most a Capa Központban lel otthonra.

KEDD – március 8.

„Bámulok csak ennyi kincsen: / mennyi minden, mennyi minden!” – Petőfi Irodalmi Múzeum

Az aranyecset, A szökőkút és a Bors néni könyve szerzőjének, Nemes Nagy Ágnesnek gyermekirodalmi tevékenységéről rendez kerekasztal-beszélgetést a PIM és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia.

A program keretében a hagyatékhoz tartozó kéziratokat, fényképeket, grafikákat is megtekinthetsz!

SZERDA – március 9.

A KERESZTAPA az Urániában

Bizonyos filmeket sokkal jobb nagy vásznon megnézni, mint otthon, DVD-n. Ide tartozik A Keresztapa című örök klasszikus is, melyet most egész héten, összesen 5 időpontban vetítenek le újra az Urániában! A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal nézheted meg!

Tárlatvezetés a Vízizrí – Munkáskultúra a Duna partján kiállításon – Kassák Múzeum

Hogyan lehet társadalmi kontextusba helyezni a művészeti törekvéseket, vagy éppenséggel újragondolni az avantgárd és a munkáskultúra kapcsolatát? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a Kassák Múzeum tárlatvezetésén, melynek tárgya a Természetbarátok Turista Egyesülete által létrehozott horányi Telep kialakulásának története.

CSÜTÖRTÖK – március 10.

Janis Joplin – Filmvetítés és emlékkoncert – Toldi mozi

Tudtad, hogy készült egy dokumentumfilm a zenei legendáról, a legnagyobb életművészről, az underground kultúra egyik legjelesebb képviselőjéről, alias Janis Joplinról?

A Janis: Little Girl Blue című, 2015-ös alkotást most a Toldiban nézheted meg, ráadásul a vetítés után az emlékzenekar koncertjén is részt vehetsz!

PÉNTEK – március 11.

Tavaszi Orchidea Kiállítás és Vásár – Vajdahunyadvár

Mi lehetne jobb tavaszköszöntő program, mint csodaszép virágok közt sétálni? A Magyar Orchidea Társaság által szervezett kiállításon erre nyílik lehetőséged, sőt, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum népszerű toronytúráján is részt vehetsz!

A hangfalak előtt – kiállítás Zsiga Pál koncertfotóiból – A38 Hajó

Újabb érdekes kiállítás nyílik az A38-on, hiszen Zsiga Pál, a Talentométer Koncertfotó pályázatának különdíjasa teszi közszemlére műveit. A megörökített emlékek, a zajok, a fények, a füst, a zenei energia, a tömeg hullámzása, lüktetése, az elkapott pillanatok mind megjelennek a tárlaton. Siess, mert csak 3 napig lehet megtekinteni!

SZOMBAT – március 12.

Híres íróink nyolcadik kerületi világa – Gutenberg tér

A VIII.

kerület, a Palotanegyed számos titkos történetet, pletykát, mendemondát őriz nagy íróink nappalairól, éjszakáiról, kalandjairól. 

Kosztolányi, Móricz, Petőfi, Karinthy, Babits, és még sok más művész, költő, és író inspirációs forrását szolgáltatta ez a városrész, a Budapest Beyond Sightseeing által szervezett sétán az ő korszakukról tudhatsz meg igazi ínyencségeket!

VASÁRNAP – március 13.

31. Képregénybörze – KMO művelődési ház

Immáron 31. alkalommal rendezik meg a szervezők a képregénybörzét, melynek keretében igazán egyedi kiadásokra is bukkanhatsz!

Ha a pasid szereti a szuperhősös dolgokat, garantáltan a tenyerén fog hordozni, ha bedobod neki, hogy menjetek el erre a börzére!

Az esemény ugyanakkor csere-berén alapul, ő is/ti is áruba bocsáthatjátok saját példányaitokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást