VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Szinte hungarikumnak számít a marcipános csokoládé. Nézzünk most egy otthon is elkészíthető finom bonbon receptet!
Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):
- 40 dkg nyers marcipánmassza
- 4 cl rum
- 4 cl gyümölcslé
- 20 dkg étcsokoládé
- 50 dkg étcsokis tortabevonó
Elkészítés:
A marcipánmasszát dolgozd össze turmixgépben a rummal és a gyümölcslével, amíg lágy krém nem lesz belőle. Igény szerint tehetsz bele még egy kevés rumot vagy gyümölcslevet, de ügyelj arra, hogy ne legyen híg.
Az étcsokoládét olvaszd meg, és simíts belőle a sütőlemezre kb. 2,5 cm átmérőjű korongokat, majd hagyd, hogy megdermedjenek.
A kihűlt csokoládékorongokra nyomózsákból nyomd rá szétosztva a masszát, és hagyd szobahőmérsékleten megdermedni.
A csokimázhoz a tortabevonót olvaszd meg, majd mártsd bele és emeld ki villával a bonbonokat. Egy kicsit csepegtesd le róluk a csokoládét, majd helyezd őket sütőpapírra, hogy megszilárdulhasson rajtuk az olvadt csokoládé.