Kikapcsolódás / Szórakozás

7 nagyon magyaros dolog, amit nem tudnak megérteni a külföldiek

7 nagyon magyaros dolog, amit nem tudnak megérteni a külföldiek

Vezetéknév, keresztnév

Igen, nekem a második nevem a keresztnevem, és a harmadik az, ami náluk nagy valószínűséggel a középső, ritkán használt lenne. József Attilának azonban nem volt két keresztneve, viszont van vezetékneve, és nem, az nem az, amelyikre gondolnak.
Kovács Józsefnének pedig talán ez a neve, egy beszélgetés közben egyiken sem lehet szólítani, azaz lehet, hogy bemutatkozik, de továbbra sem tudom, hogy hívják.

Ha zöldség, akkor főzelék

Nem vagyunk kifejezetten az a zöldség evő nemzet, de ha zöldséget eszünk, és az nem a levesbe kerül, akkor pépesre főzzük, nagy valószínűséggel még pürésítjük is, majd adunk hozzá egy adag zsíros tejszínt meg tejfölt, csakhogy mégse legyen olyan egészséges. És igen, mi ezt többnyire így szeretjük.

Más fogalmaink vannak a könnyű ételekről

Innen már csak egy lépés, amikor kiderül, hogy a „könnyű étel”, az nekünk nem valami saláta, amit önmagában nem igazán, legfeljebb valami zaftos hús mellé eszünk, hanem mondjuk túrós csusza, elvégre abban hús alig van. Az a kis szalonna igazán nem számít, a tejföltől meg csak jobban csúszik az egész.

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Avatar
    Miklós Németh
    2021.03.07., 09:05

    A negatív kérdés japán eredetű, mint ahogyan a 2 nyelv is rokon! Nem vicc, ez így van!

    Válasz

Írj egy hozzászólást