Kikapcsolódás / Szórakozás

7 dolog Magyarországról, amit nem tudok megértetni a külföldiekkel

Lánchíd

Nem érted a viccet?

Minél közelebb állunk valakihez, annál gonoszabb vicceket engedhetünk meg a kárára, és amikor elejtünk egy csípős megjegyzést, akkor nagy valószínűséggel nem gonoszkodunk, hanem barátkozni próbálunk. Csak mi ezt ilyen furán csináljuk. Egyedül azzal szoktam vigasztalni széplelkű és vérig sértett ismerőseimet, hogy ez még igazán nem bántás volt, ne aggódjanak, ha egy magyar tényleg gúnyt akar űzni belőlük, akkor azt észre fogják venni, és nem lesz kétségük afelől, hogy mik voltak a szándékai.

Tagadó kérdés

Amikor azt kérdezem, nem kér-e levest, nem akar-e moziba menni és nem látta-e a szemüvegemet, akkor nem azért kérdezem így, mert nemleges válaszban reménykedem, hanem egyszerűen azért, mert mi általában így kérdezünk, és mert ezt udvariasabbnak érzem. És ez olyan mélyen gyökerezik a tudatomban, hogy más nyelvekre is szó szerint így fordítom a kérdéseimet.

Nem, nem voltam mindenhol

Ez főleg nagyobb, esetenként kontinens méretű országokból érkező külföldiek kérdése szokott lenni: te Magyarországon belül mindenhol voltál már? Igaz, hogy aprócska ország, de ez azért nem a Vatikán, nem jártam be minden négyzetméterét, sőt még csak minden megyében sem voltam. Nagy valószínűséggel tudok mesélni Budapestről és a szülőfalumról, valamint néhány nagyobb településről, de nem, nem tudom, hogy Balmazújvárosban a Kossuth utcában hány szám alatt laknak Kovácsék.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást