Kikapcsolódás / Szórakozás

7 dolog Magyarországról, amit nem tudok megértetni a külföldiekkel

Lánchíd

Vezetéknév, keresztnév

Igen, nekem a második nevem a keresztnevem, és a harmadik az, ami náluk nagy valószínűséggel a középső, ritkán használt lenne. József Attilának azonban nem volt két keresztneve, viszont van vezetékneve, és nem, az nem az, amelyikre gondolnak.
Kovács Józsefnének pedig talán ez a neve, egy beszélgetés közben egyiken sem lehet szólítani, azaz lehet, hogy bemutatkozik, de továbbra sem tudom, hogy hívják.

Ha zöldség, akkor főzelék

Nem vagyunk kifejezetten az a zöldség evő nemzet, de ha zöldséget eszünk, és az nem a levesbe kerül, akkor pépesre főzzük, nagy valószínűséggel még pürésítjük is, majd adunk hozzá egy adag zsíros tejszínt meg tejfölt, csakhogy mégse legyen olyan egészséges. És igen, mi ezt többnyire így szeretjük.

Más fogalmaink vannak a könnyű ételekről

Innen már csak egy lépés, amikor kiderül, hogy a „könnyű étel”, az nekünk nem valami saláta, amit önmagában nem igazán, legfeljebb valami zaftos hús mellé eszünk, hanem mondjuk túrós csusza, elvégre abban hús alig van. Az a kis szalonna igazán nem számít, a tejföltől meg csak jobban csúszik az egész.

Nálunk négerezhetsz

Szinte nem volt még olyan külföldi ismerősöm, aki ne rezzent volna össze a néger szó hallatán. Egyikük falfehéren, suttogva mondta, hogy ezt a szót nem lehet, egyszerűen NEM LEHET használni. Nehéz elmagyarázni nekik, hogy a magyarban is szép számmal fellelhető, rasszista, rosszindulatú vagy előítéletes megjegyzés között a néger pont egy olyan szó, aminek nincs negatív felhangja.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW