Kikapcsolódás / Utazás

Magyarország 6 legszebb vízesése

Magyarország 6 legszebb vízesése

Ferde-vízesés, Óbánya

A Kelet-Mecsek gyöngyszemének is nevezhetjük Óbányát, és a közelében található Ferde-vízesést. A kis faluban valódi időutazásra nyílik lehetőséget, hiszen kicsit olyan, mintha megállt volna itt az idő, és mindent a természet, a hagyományok uralnának.

Egy szépen kiépített turistaútvonal vezet el a vízesésig, ami gyerekekkel is szuper program, ám arra nem árt felkészülni, hogy időnként a kis patak szikláin kell átlépni, így a vízálló cipő elengedhetetlen! Azonban a végeredmény megéri, mert gyönyörű, fákkal körülvett vízeséshez érkeztek.

A bátrak időnként biciklivel is nekivágnak a túrának, ám egyes szakaszain ez kimondottan megerőltető, így első körben érdemes inkább gyalog ellátogatni a környékre.

Római-fürdő, Bakonynána

Már önmagában a Bakony megér egy kirándulást, mesebeli erdőivel és szurdokjaival, de kétség kívül a legnépszerűbb látnivalója a Római fürdő.

A függőleges sziklafalakon végigömlő vízesést több irányból is meg lehet közelíteni; fentről és lentről egyaránt. Noha a fenti része nagyobb kihívás, és általában csendesebb, kevésbé felkapott, a legszebb kilátásért a vízesés aljára érdemes látogatni.

Ha már itt jársz, érdemes meglátogatni a Savanyó Jóska-barlangot is, ám ide csak száraz időben mássz fel, ugyanis az útvonal meredek és csúszós!

Jegenye-völgyi vízesés

Budapest határától nem messze, Solymáron húzódik a Jegenye-völgyi vízesés, ami egyúttal a Budai-hegység legnagyobb vízesése is.

4-5 méter magasságból zúdul a Paprikás-patak vize le a sziklalépcsőről, nagy előnye pedig az, hogy babakocsival is kényelmesen látogatható.

A közelben pedig még több látnivaló vár, például a Rózsika-forrás, vagy a Solymári-vár, amelyek egyaránt megérnek egy kirándulást.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást