Kikapcsolódás / Utazás

Kirándulás belföldön: 5+1 csodás, kevésbé felkapott hely

Kirándulás belföldön: 5+1 csodás, kevésbé felkapott hely

Cuha-szurdok

A Bakony egyik legszebb völgyeként emlegetik a Cuha-szurdokot, ami igazából ősszel és nyáron is gyönyörű, de tavasszal, a természet ébredésével talán még mesésebb látványt nyújt! Az út már csak azért is emlékezetes lesz, mert meredek sziklafalai között patak zuhog végig, ráadásul egy műemléki vasút viaduktjait és alagútjait is megcsodálhatod.

Azoknak is érdemes belevágni a túrába, akik a meredekebb tájakat nem szeretik, hiszen túlnyomórészt könnyű szakaszokból áll, de mivel időnként az út a patakon át vezet, vízhatlan bakancs elengedhetetlen!

Tarcali-tó

Már hiányzik a külföldi kirándulás? Szerencsére Magyarországon is van lehetőséged olyan tájakra látogatni, amelyek szó szerint kék lagúna hangulatot teremtenek! Ilyen a Tarcali-tó, ami Tokajtól nem messze helyezkedik el, és türkizkék színének köszönhetően valóságos mesevilágként terül el a hegy lábánál. Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelem övezte, ami nem meglepő, hiszen bár fürdeni nem szabad benne (bányató mivoltából fakadóan elég veszélyes), de annál kellemesebb helyszín egy kis piknikre és sétára.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást