Shaksuka padlizsánnal
Ahány ember, annyiféle shaksuka – a közel-keleti lecsó nagyon jó, ha próbálsz kevesebb szénhidrátot enni, de mégis meleg vacsorára vágysz. Ha annyira nem érdekel a szénhidrátcsökkentés, csak nyugodtan egyél hozzá pitát vagy pirítóst, mindkettővel tökéletes.
Hozzávalók:
• paradicsompüré
• feta ízlés szerint
• 4 tojás
• petrezselyem
• fél padlizsán vékonyra szeletelve
• csicseriborsó (opcionális, én szoktam bele tenni)
• fokhagyma
• só / bors
A paradicsompürét tedd fel melegedni nagyon alacsony hőfokon, közben a vékonyra vágott padlizsánt süsd meg egy kis olívaolajon vagy kókuszolajon! Egy kicsit be is fűszerezheted, úgy finomabb lesz az eredmény. Amikor megsült, rakd a rotyogó paradicsompürébe, vágj össze 2-3 gerezd fokhagymát, és ezt is tedd bele.
Sózd és borsozd ízlés szerint, majd üsd bele a 4 tojást egymástól lehetőség szerint legmesszebb. Vágj bele fetát, szórd meg petrezselyemmel, és rakj rá fedőt. Egészen addig kell főzni, amíg a tojás nagyjából meg nem keményedik – kiveheted, ha tükörtojásszerű lesz.
Hozzávalók:
• paradicsompüré
• feta ízlés szerint
• 4 tojás
• petrezselyem
• fél padlizsán vékonyra szeletelve
• csicseriborsó (opcionális, én szoktam bele tenni)
• fokhagyma
• só / bors
A paradicsompürét tedd fel melegedni nagyon alacsony hőfokon, közben a vékonyra vágott padlizsánt süsd meg egy kis olívaolajon vagy kókuszolajon! Egy kicsit be is fűszerezheted, úgy finomabb lesz az eredmény. Amikor megsült, rakd a rotyogó paradicsompürébe, vágj össze 2-3 gerezd fokhagymát, és ezt is tedd bele.
Sózd és borsozd ízlés szerint, majd üsd bele a 4 tojást egymástól lehetőség szerint legmesszebb. Vágj bele fetát, szórd meg petrezselyemmel, és rakj rá fedőt. Egészen addig kell főzni, amíg a tojás nagyjából meg nem keményedik – kiveheted, ha tükörtojásszerű lesz.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!