Letehetetlen könyvek őszi estékre: már csak egy csésze tea kell melléjük

Letehetetlen könyvek őszi estékre: már csak egy csésze tea kell melléjük

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Letehetetlen könyvek őszi estékre: már csak egy csésze tea kell melléjük / 2. oldal

Kőhalmi Zoltán: A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit – avagy 101 hulla Dramfjordban

Ezen az őszön igazán nem panaszkodhatunk, két remek humorista is írásra adta a fejét. Kőhalmi Zoltán első regénye a skandináv krimik receptjét követi, hozzáadva egy csipettel a szerző humorából… Vagy inkább egy evőkanállal?

A lényeg, hogy míg a beígért 101 hulláig eljutunk, addig vesz kanyart bőven a történet, előkerülnek alkoholista detektívek, gyerekkori traumák és persze egészen extrém elhalálozási módok, az egyre féktelenebb író pedig minden oldalon mélyebben gabalyodik bele a saját maga által szőtt, szövevényes történet hálójába.

Batka Zoltán: Vata fia

A Vata fia a kisszámú történelmi forrás és az Árpád-házi mondakör elemei alapján íródott drámai események izgalmas láncolata: az utolsó pogánylázadás kitörésének, majd leverésének és a magyarság ősi pusztai kultúrájának végleges eltűnésének krónikája.

Mintha egy film peregne előttünk: régi magyarokról szól, ám a mai magyaroknak: a 11. századi történet közben felsejlenek a messziről jött, Európában azóta is a helyét kereső magyar nép mai dilemmái, sorskérdései.

A cselekmény ideje 1061, színhelye pedig a magyar királyság.

A történet középpontjában a gyermekkora pogány világába visszautat kereső I. Béla, az utolsó pogány törzs élén álló, de istenében hitét vesztett Vata fia János, és egy fiatal hispániai szerzetes, jogtudós és magyar tolmács, Alderadó állnak.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást