Dekor / Otthon

Ezt lehet kihozni egy budapesti lakásból – Bármikor szívesen beköltöznénk!

Ezt lehet kihozni egy budapesti lakásból – Bármikor szívesen beköltöznénk!

Az Airbnb-re sokan haragszanak, mert állítólag a cég hatása érezhető az egyre dráguló hazai albérletpiacon. Mi azonban megpróbáltuk a dolgok jó oldalát nézni, és inspirációt meríteni néhány, az oldalon hirdetett lakásból. Noha ezek tulajdonosai többségében befektetők, azért a képeken az is látszik, hogy a szépen felújított, berendezett lakás nem mindig kizárólag pénz kérdése.

Szerethető galéria

Lássuk be, a galéria ugyan praktikus szerkezet egy kis lakásban, de csak a legritkább esetekben esztétikus.

Azonban ebben a kis budapesti apartmanban sikerült úgy a lakás részévé tenni a galériát, hogy szinte hiányozna onnan, ha kivennénk.

A szín szerintünk külön jó választás volt, mert kicsit frissebbé teszi a szobát, a lépcső alatti tárolóval pedig maximálisan kihasználásra került a tér.

Amikor a burkolaton múlik

Ha már galéria: akinek a világos, pasztell stílus nem jön be, az még mindig meríthet ihletet ebből a kis lakásból, ahol a különleges burkolat határozza meg a szoba hangulatát. 

Ennek megfelelően a galéria alatti rész is sokkal hívogatóbb, barátságosabb, még annak ellenére is, hogy a lakás kicsit sötét.

A képek alapján ez az otthon jó példa lehet arra, hogy ha a lakásod finoman szólva nem úszik fényárban, akkor is alakíthatsz ki „kuckós”, mégis modern enteriőrt, ahol jó tartózkodni.

Modern és merész

Sokak szerint a modern, kicsit minimál vagy indusztriális jellegű berendezés túlságosan hideg, távolságtartó, és nem otthonos.

Tény, hogy nem mindenkinek jön be ez az irány, hiszen nem vagyunk egyformák, de ami minket illet, mi bármikor beköltöznénk ebbe a klassz, néhol merész húzásokkal átalakított lakásba.

A beépített világításnak, a sok üvegnek és a fehér felületeknek köszönhetően a helyiségek világosak, szellősek, a fémes csillogású fal pedig karaktert ad az egész lakásnak.

Menő és olcsó bútorok

Hányszor mondtuk már, hogy a raklap-bútor nagyon is jól mutat, és bátran érdemes használni?

Tény, hogy ezen a lakáson a szép burkolat és a nagy ablakok is segítenek, de a kicsit rusztikus hatású, hangyányi humorral fűszerezett kreatív bútorok adják meg igazi karakterét.

A virág egy iskolapadon áll, a kis íróasztal egy régi varrógép, az ülőgarnitúra és a dohányzóasztal pedig raklapokból készültek.

A neutrális színekkel és a klassz fekete-fehér fotókkal kiegészülve máris megvan az a hatás, ami miatt szívesen ücsörögnénk ennek a lakásnak a nappalijában.

Egy csipet bohémság nem árt

Aki jobban kedveli a színesebb, tartalmasabb lakásokat a visszafogottan berendezettekkel szemben, az könnyen meríthet ötletet ebből az apartmanból.

A megfontoltan, de bátran összeválogatott színeknek és a sok apró részletnek köszönhetően ez a lakás igazán otthonos, és a sok retro kiegészítő hatására is nagyon fiatalosnak, frissnek, izgalmasnak hat.

Gondolnátok, hogy az alapterülete mindössze 40 négyzetméter?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást