Az 5 legviccesebb horrorkomédia – Ha egyszerre szeretnél félni és nevetni

Az 5 legviccesebb horrorkomédia – Ha egyszerre szeretnél félni és nevetni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az 5 legviccesebb horrorkomédia – Ha egyszerre szeretnél félni és nevetni

Nem mindenki szereti a horrorfilmeket, sőt, a hölgyek többsége kifejezetten irtózik a műfajtól és ez valószínűleg azért van, mert a nők beleérző képessége fejlettebb, mint a férfiaké. Pedig sok olyan alkotás született már, ami komoly művészi értékkel bír és mérföldkőnek számít, mint például a Rosemary gyermeke, a Ragyogás, vagy említhetném Alfred Hitchcock egész munkásságát. Azonban nemcsak véresen komoly filmek születnek ebben a műfajban, hanem olyanok is, amik a kaszabolás közben humorral oldják a feszültséget. Az alábbi 5 film tökéletes egyensúlya ennek, és remek szórakozást ígér azoknak, akik szívesen néznének horrort, de nem szeretnének rémálmokat.

1. Eleven testek (2013)

Az összes zombifilm agyatlan, emberi húsra éhes, oszladozó hullaként mutatja be az élőhalottakat, és 2013-ban éppen ideje volt egy úgynevezett „zom-kom”-nak, azaz zombis komédiának. Ha elgondolkodtál már valaha azon, hogy mi történik akkor, ha egy zombi szerelmes lesz, ez a film megadja rá a választ. Élőhalott főhősünk (Nicholas Hoult) ugyanis beleszeret egy eleven lányba (Teresa Palmer) és megmenti zombi-társaitól. Ha a The Walking Dead számodra túl komor, ez a film tökéletes választás.

2. Boldog halálnapot! (2017)

Ez a film a Sikoly nyomdokain indult el, hiszen itt is egy maszkos támadó gyilkol tiniket – illetve a főszereplőt –, de szerencsére nem veszi magát túl komolyan. Főhősünk (Jessica Rothe) egy időhurokba kerül és folyamatosan újra él egy napot, nevezetesen a születésnapját, aminek a végén a titokzatos gyilkos mindig megöli. Csak akkor törhet ki az ördögi körből, ha rájön, ki akarja meggyilkolni.

A filmet élvezetessé teszi a könnyedsége, humora és a színésznő remek játéka, így nem csoda, hogy idén elkészült a második része is.

3. Hullajó (1992)

Egy régebbi klasszikust is fel kellett vennem a listára. Hosszú évekkel azelőtt, hogy a rendező zseni, Peter Jackson betört volna a köztudatba a Gyűrűk Ura trilógiával, megalkotta ezt a fenomenális horrorkomédiát, amely azóta is a műfaj egyik állócsillaga. Híres színészek ugyan nem szerepelnek a filmben, de az elképesztő poénok és a több száz liter felhasznált művér (csak a zárójelenethez 300 liter kellett) garancia a felhőtlen szórakozásra. Külön bónusz, hogy egy kis szerepben maga Peter Jackson is feltűnik!

4. Ház az erdő mélyén (2012)

Ez a film a megjelenésekor fenekestül forgatta fel a műfajt és vált egy csapásra igazi kultuszfilmmé, elsősorban újszerű és kreatív forgatókönyvének köszönhetően. Egy fiatalokból álló baráti társaság egy elhagyatott erdei házba megy kikapcsolódni, ahol kiderül, hogy egy kísérlet alanyai, amelynek kimenetele az egész emberiségre kihat. A film minden létező horror-klisét felvonultat, mindezt vicces és váratlan megközelítésből. Ha megemlítem, hogy szerepel benne a szívdöglesztő Chris Hemsworth és az Alien-filmek királynője, Sigourney Weaver is, már egészen biztos, hogy megjön a kedved hozzá.

5. Haláli hullák hajnala (2004)

Egy újabb klasszikus, amely mondhatni műfajt teremtett a zombis vígjátékokkal. A zombi apokalipszis ezúttal Angliában forgatja fel két semmirekellő barát életét, akiket Simon Pegg és Nick Frost alakít fenomenálisan. A főszereplők a családi és szerelmi életüket próbálják meg rendezni a vérszomjas élőhalottak inváziója közepette, mindezt az angol humor kicsit sötétebb égisze alatt. Kihagyhatatlan remekmű.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást