Otthon / Dekor

Ez a legújabb trend a konyhákban – Ismerd meg a francia bisztró stílust!

A nemzetközi lakberendezési szakzsargonban francia bisztró néven ismertté vált konyhai stílus nekünk is azonnal a szívünkbe lopta magát. Vannak buktatói, de ha jól csinálod, minden nap olyan lehet, mintha egy bájos párizsi kávézóban reggeliznél!

Egyszerű szekrények és csodák a polcokon

A bisztró stílus egyik legfőbb jellegzetessége a nyitott polcokban rejlik.

Mivel ide sok apróság kerül, fontos tudni, hogy az alsó, zárt szekrényeket érdemes egyszerűnek hagyni.

A fehér, vagy a semleges világos szürke, esetleg bézs jó választás lehet ide, mert így hagyja érvényesülni a felső, nyitott polcokra elhelyezett tárgyakat.

Nagy konyhákban mutat igazán jól

A bisztró stílussal gyakorlatilag bármilyen lakberendezési stílus esetén próbálkozhatsz, de a nagy, tágas konyhákban mutat igazán jól, és az sem árt, ha a belmagasság is átlag feletti.

Ebben a lakásban a most egyébként is divatos indusztriális vonalat követték, amit kicsit megszelídítenek, barátságosabbá tesznek a szem előtt hagyott személyes tárgyak, apró kiegészítők.

Vidéki hangulat

Az indusztriális vonal mellett a francia bisztró stílus természetesen jól passzol a vidékies, romantikus hangulathoz is.

Ez a konyha például úgy néz ki, mintha egy provance-i hétvégi házban rögtönözték volna. A falra írt üzenetek vagy a bevásárlólista teljesen beleférnek ebbe a stílusba, ami kifejezetten kedvez a játékos megoldásoknak.

Olvastad már?  Inspiraciók moziszobához! Így rendezd be, hogy kényelmes és menő legyen

Az azért itt is megfigyelhető, hogy a látszattal ellentétben a bisztró konyhák nagyon is átgondoltak: ha csak véletlenül kerülnének a helyükre a szem előtt hagyott kiegészítők, korántsem lenne ennyire egységes a kialakult stílus.

Nagyvárosi lakásokba

Ha romantikus, de mégis modernebb hangulatot szeretnél, akkor érdemes a letisztultabb vonalat követni, és egy kevés szürkéskék színt csempészni a bisztró konyhába, ami kifejezetten jó barátságban van ezzel az árnyalattal.

A nyitott felületek és a selymes krémszínek egyszerre elegánsak és modernek, így szépen belesimulnak egy modern, de nem minimalista lakás enteriörjébe.

Sötéttel is próbálkozhatsz

Ha nem annyira jönnek be a világos színek, és inkább a kicsit komolyabb, klasszikusabb konyhákat kedveled, akkor is tartogat lehetőségeket számodra a bisztró stílus.

A minőségi fából készült bútorok komolyságát nem csorbítja, mégis kicsit otthonosabb hangulatot teremt a táblafestékkel kezelt fal.

Érdemes itt is megfigyelni, hogyan állnak össze tökéletes összhangba az indusztriális berendezési tárgyak és a személyes apróságok – ki gondolta volna például, hogy ilyen jól mutat egymás mellett egy üzemi tűzhely, és egy fekete-fehér fotó?