Kikapcsolódás / Utazás

A 20 legszebb hely a bolygón: vérvörös vizek és tarka kőtengerek

1. Angel-vízesés, Venezuela

Venezuelát szinte elárasztják a természeti csodák, de ezek közül is kiemelkedik az Angel-, vagy Angyal-vízesés, ami a világ legmagasabb vízesése. 979 méteres kaszkádja az UNESCO által védett Canaima Nemzeti Parkban található. A Canaima messze az ország legnépszerűbb látványossága, maga a vízesés pedig olyan mesébe illó, hogy a Pixar animátorai ezt a helyszínt használták a Fel! című animációs filmben látható Paradicsom-vízesés inspirációjaként.

AliceNerr/depsoitphotos.com

2. Atacama sivatag, Chile

Ábrándoztál már valaha arról, milyen lehet a Hold felszínén sétálni? A chilei Atacama-sivatagban található Valle de la Luna-ba tsokkal rövidebb az út, ám az élmény hasonló lehet.

Az erózió az évek során egyenletlen hegycsúcsokat, száraz folyómedreket és és holdbéli tájat hagytak maguk után.

A kies táj fölé nyúló égbolt semmi földi dologhoz nem fogható látványt nyújt az ide látogató utazónak.

sunsinger/depositphotos.com

3. Arashiyama bambuszerdő, Japán

A Kyoto külvárosában levő bambusz ligetet különleges ragyogás lengi körül, a fák pedig a földről nézve úgy tűnnek, mintha a végtelenig nyúlnának.

És nem csak a szemet gyönyörködteti a látvány, az élmény akár a vizuális világon is túllép: 1996-ban a japán Környezetvédelmi Minisztérium az itt felsorolt hangokat – a fa recsegése, a levelek rezgése – a 100 legjobb japán hangkép közé sorolta.

Szóval ha már kigyönyörködted magad, érdemes csak megállni az erdő közepén, és becsukni kicsit a szemedet.

Patryc_Kosmidec/depositphotos.com

4. Azori-szigetek, Portugália

Nagyjából 150 kilométerre Lisszabon partjaitól ez a portugál szigetcsoport egyetlen fényképével is meggyőzhet arról, hogy érdemes nekivágni az útnak, és felkeresni a páratlan földeket. A zöldellő völgyek, meredek sziklák az óceánok partján, kék hortenzia sorok és a vízesések sora az Azori-szigeteket felfedezésre érdemes paradicsommá teszik – csak érj oda előbb, mint a többiek, hiszen ez a gyönyörű hely szinte mindenkinek ott szerepel a bakancslistáján.

Ruigsantoz/depositphotos.com

5. Banff Nemzeti Park, Kanada

Kanada egyik legszebb helyszíne, a Banff Nemzeti Park Sziklás-hegységre nyíló lenyűgöző kilátásnak és a rendszeres felbukkanó vadon élő állatoknak köszönheti páratlan hangulatát. A park rengeteg gyönyörű taváról ismert, otthont ad például a híres a Louise-tónak, a Moraine-tónak és a jeges Minnewanka-tónak, egyik ragyogóbb és kristálytisztább, mint a másik.

JamesWheeler/depositphotos.com

Még 15 legszebb hely a bolygón a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

6. Boracay, Fülöp-szigetek

Homokos partjaival és megunhatatlan naplementéivel nem nehéz belátni, miért választotta egy turisztikai magazin olvasóközönsége Boracayt a világ legszebb szigetének. Jó híre sajnos túl gyorsan terjedt, és ez már éppen azt veszélyeztette, ami miatt a sziget olyan népszerű: természeti kincseit. Emiatt a szigetet egy időre lezárták, hogy rehabilitálni tudják, azóta pedig csak limitált számú látogatót engednek be minden nap.

Javarman/depositphotos.com

7. Kappadókia, Törökország

Kappadókia, egy török térség, ahol egész várost faragtak a sziklák oldalába, ez pedig már önmagában hihetetlenné teszi a helyet. De amikor a hőlégballonok beborítják itt az égboltot, szépsége tényleg szinte valószínűtlenné válik.

fotoall/depositphotos.com

8. Disko-öböl, Grönland

Grönland vidéke jeges, titokzatos és a bolygó egyik legszebb természeti szépsége. A Disko-öböl tökéletesen illusztrálja a sziget érintetlenségének csábítását lenyűgöző jéghegyével, bájos parti településeivel és azzal, ahogy a púpos bálnák újra és újra megtörik a végtelen vízfelszín tükörsimaságát.

mtellioglu/depositphotos.com

9. Galápagos-szigetek, Ecuador

Ugye nem kell magyaráznunk, miért került fel a Galápagos-szigetek a listánkra? Aki megteheti, annak nem szabad kihagynia, hogy életében legalább egyszer felkeresse ezt a tájat, ahol a magas fűben dinoszauruszszerű óriás teknősök sétálnak. A körutazás határozottan a szigetek felfedezésének egyik legjobb módja. A Celebrity Cruise’s Xpedition csak 100 utast szállít és éjjeli előadásokat is tart a Galápagos Nemzeti Park természettudósai bevonásával.

jcraft5/depositphotos.com

10. Grand Canyon, Arizona

A Grand Canyon Nemzeti Park a modern világ hét csodájának egyike, és nem véletlenül. A park legnépszerűbb pontjain, például a Patkó kanyarban és a Déli peremén páratlan kilátás nyílik a sivatagra, a Navajo nemzet sziklás hegyvidékére, sőt akár egy-egy vízesésre is.

vwalakte/depositphotos.com

Még 10 legszebb hely a bolygón a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

11. Feröer-szigetek

Ha még nem hallottál a Feröer-szigetekről, ezek után biztosan meg akarod majd látogatni. Fűvel fedett háztetőivel, sziklás tengerpartjaival és a rengeteg elbűvölő puffin madárral a 18 vulkanikus szigetből álló csoport minden egyes pontja fényképre kívánkozik. A Mulafossur-vízesés lehet a szigetcsoport leghíresebb helyszíne: a kaszkádja olyan, mint egy fantasztikus regény helyszíne, amely a Vagar-sziget sziklás hegyei felett az óceán alá esik, hátterében pedig a Gásadalur falu zöld dombjai állnak.

fedevphoto/depositphotos.com

12. Fernando de Noronha, Brazília

Ez a szigetcsoport Brazília északkeleti partjainál 21 szigetből áll, amelyek az ország legjobb strandjaival és legszebb tájaival büszkélkedhetnek. Gondolj vízesésekre, magasodó sziklákra, fehér homokos szakaszokra és – ami talán a legjobb – korlátozott számú turistára. Fernando de Noronha ezt mind megadja neked.

vitormarigo/depositphotos.com

13. Halong-öböl, Vietnam

A Vietnam északkeleti részén található Halong-öböl kék vizeinek és a mészkő-szigetek szikrázó felszíneinek, valamint a trópusi fák és a vadon élő állatok sokaságának köszönheti messze földön híres szépségét. A köd borította smaragdmedence szépségét egy jellegzetes helyi csónakon utazva tudod a legjobban felfedezni, a helyiek pedig szívesen mesélik el a helyhez kapcsolódó mítoszokat és legendákat is.

photoroman/depositphotos.com

14. Skye-sziget, Skócia

A tündérmedencékkel és a dombok végtelen hullámaival a mágikus Skye-sziget egy álom színhelye is lehetne. A sziget természeti szépsége időtlen, a vendéglátás viszont nagyon is modern, és a kor emberének minden igényét kielégíti – nem gondolhatunk szebb helyre, ahol a Michelin-csillagos étterem konyháját kipróbálnánk.

martinm3036/depositphotos.com

15. Tekapo-tó, Új-Zéland

Noha a lila, rózsaszín és kék árnyalatú csillagfürt virág nem őshonos Új-Zélandon, (Észak-Amerikából származnak), mégis úgy tűnik, hogy az ország déli szigetén virágzik a legélénkebben. Különösen a Tekapo-tónál, ahol a tarka virágoknak a kristálytiszta víz ad hátteret, hogy még lenyűgözőbb legyen a kép.

muha04/depositphotos.com

Még 5 legszebb hely a bolygón a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

16. Laguna Colorada, Bolívia

A chilei San Pedro de Atacama-tól északra, autóval nagyjából három órás útra található az Andok árnyékában, vérvörös színéről ismert sós tó, mely színét a hőmérséklet miatt vígan élő algáknak köszönheti. A flamingók (és a tó) decembertől áprilisig néznek ki a legjobban: a tó tele van vízzel, így visszaveri a fény, a madarak pedig ilyenkor vannak a legtöbben. Naplementekor, amikor a tó színe a legélénkebb, felülmúlhatatlan látványt nyújt.

Byelikova/depositphotos.com

17. Machu Picchu, Peru

Míg a Machu Picchu kőromjai a 15. századi inka uralkodók munkái, nem az Anya Természeté, a helyet természeti környezete teszi olyan csábítóvá. A hegy lapos csúcsának tetején ülő ókori Világcsodát a Huayna Picchut még elbűvölőbbé teszi a buja zöld háttér és az Andok-csúcsai, amelyek miatt – hiába a hely ismertsége – úgy fogod érezni, mintha éppen most fedeztél volna fel valami nagy titkot.

luq1/depositphotos.com

18. Kilimandzsáró hegy, Tanzánia

Afrika legmagasabb csúcsa sokkal látványosabb, mint sok más híres hegység, mert ez egy ősi vulkán, amely nem tartozik semmilyen hegységbe, hanem önmagában áll. Ez azt jelenti, hogy a 19 000 méteres csúcsot minden oldalról hatalmas, sík terep vágja el. Még jobb, hogy a kiváló kondin kívül a megmászásához nincs szükség különleges felszerelésre, vagyis kezdő túrázóként is egészen nyugodtan a bakancslistádra tűzheted a Kilimandzsáró meghódítását.

sbures/depositphotos.com

19. Ubud, Bali

A zsúfolt Ubudból pár percnyire autentikus falvak, meseszép, buja természet és páratlan látkép várja az utazót. Béreljetek motort vagy kerékpárt a szállodában, és vesszetek el a falvakban, mandarin-ligetekben és rizsföldekben, vásároljatok a helyiektől, támogatva azokat a mezőgazdasági termelőket, akik a teraszos termőterületeket ápolják, ahogy a korábbi generációk évezredek óta tettek.

mihtiander/depositphotos.com

20. Zhangye Danxia Landform, Kína

Nem, ez nem Photoshop, csak egyszerűen Természet Anyánk festegetett: a kínai Danxia Landform Geológiai Parkban több mint 20 millió év vörös homokköve és ásványi lerakódásai rakódtak le, szürreális hatást keltve, ameddig csak a szem ellát.

platongkoh01/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást