Kikapcsolódás / Utazás

Fotókon 20 varázslatos hely: vérvörös vizek, tarka kőtengerek

Fotókon 20 varázslatos hely: vérvörös vizek, tarka kőtengerek

16. Laguna Colorada, Bolívia

A chilei San Pedro de Atacama-tól északra, autóval nagyjából három órás útra található az Andok árnyékában, vérvörös színéről ismert sós tó, mely színét a hőmérséklet miatt vígan élő algáknak köszönheti. A flamingók (és a tó) decembertől áprilisig néznek ki a legjobban: a tó tele van vízzel, így visszaveri a fény, a madarak pedig ilyenkor vannak a legtöbben. Naplementekor, amikor a tó színe a legélénkebb, felülmúlhatatlan látványt nyújt.

Byelikova/depositphotos.com

17. Machu Picchu, Peru

Míg a Machu Picchu kőromjai a 15. századi inka uralkodók munkái, nem az Anya Természeté, a helyet természeti környezete teszi olyan csábítóvá. A hegy lapos csúcsának tetején ülő ókori Világcsodát a Huayna Picchut még elbűvölőbbé teszi a buja zöld háttér és az Andok-csúcsai, amelyek miatt – hiába a hely ismertsége – úgy fogod érezni, mintha éppen most fedeztél volna fel valami nagy titkot.

luq1/depositphotos.com

18. Kilimandzsáró hegy, Tanzánia

Afrika legmagasabb csúcsa sokkal látványosabb, mint sok más híres hegység, mert ez egy ősi vulkán, amely nem tartozik semmilyen hegységbe, hanem önmagában áll. Ez azt jelenti, hogy a 19 000 méteres csúcsot minden oldalról hatalmas, sík terep vágja el. Még jobb, hogy a kiváló kondin kívül a megmászásához nincs szükség különleges felszerelésre, vagyis kezdő túrázóként is egészen nyugodtan a bakancslistádra tűzheted a Kilimandzsáró meghódítását.

sbures/depositphotos.com

19. Ubud, Bali

A zsúfolt Ubudból pár percnyire autentikus falvak, meseszép, buja természet és páratlan látkép várja az utazót. Béreljetek motort vagy kerékpárt a szállodában, és vesszetek el a falvakban, mandarin-ligetekben és rizsföldekben, vásároljatok a helyiektől, támogatva azokat a mezőgazdasági termelőket, akik a teraszos termőterületeket ápolják, ahogy a korábbi generációk évezredek óta tettek.

mihtiander/depositphotos.com

20. Zhangye Danxia Landform, Kína

Nem, ez nem Photoshop, csak egyszerűen Természet Anyánk festegetett: a kínai Danxia Landform Geológiai Parkban több mint 20 millió év vörös homokköve és ásványi lerakódásai rakódtak le, szürreális hatást keltve, ameddig csak a szem ellát.

platongkoh01/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást