Kikapcsolódás / Utazás

A 20 legszebb hely a bolygón: vérvörös vizek és tarka kőtengerek

1. Angel-vízesés, Venezuela

Venezuelát szinte elárasztják a természeti csodák, de ezek közül is kiemelkedik az Angel-, vagy Angyal-vízesés, ami a világ legmagasabb vízesése. 979 méteres kaszkádja az UNESCO által védett Canaima Nemzeti Parkban található. A Canaima messze az ország legnépszerűbb látványossága, maga a vízesés pedig olyan mesébe illó, hogy a Pixar animátorai ezt a helyszínt használták a Fel! című animációs filmben látható Paradicsom-vízesés inspirációjaként.

AliceNerr/depsoitphotos.com

2. Atacama sivatag, Chile

Ábrándoztál már valaha arról, milyen lehet a Hold felszínén sétálni? A chilei Atacama-sivatagban található Valle de la Luna-ba tsokkal rövidebb az út, ám az élmény hasonló lehet.

Az erózió az évek során egyenletlen hegycsúcsokat, száraz folyómedreket és és holdbéli tájat hagytak maguk után.

A kies táj fölé nyúló égbolt semmi földi dologhoz nem fogható látványt nyújt az ide látogató utazónak.

sunsinger/depositphotos.com

3. Arashiyama bambuszerdő, Japán

A Kyoto külvárosában levő bambusz ligetet különleges ragyogás lengi körül, a fák pedig a földről nézve úgy tűnnek, mintha a végtelenig nyúlnának.

És nem csak a szemet gyönyörködteti a látvány, az élmény akár a vizuális világon is túllép: 1996-ban a japán Környezetvédelmi Minisztérium az itt felsorolt hangokat – a fa recsegése, a levelek rezgése – a 100 legjobb japán hangkép közé sorolta.

Szóval ha már kigyönyörködted magad, érdemes csak megállni az erdő közepén, és becsukni kicsit a szemedet.

Patryc_Kosmidec/depositphotos.com

4. Azori-szigetek, Portugália

Nagyjából 150 kilométerre Lisszabon partjaitól ez a portugál szigetcsoport egyetlen fényképével is meggyőzhet arról, hogy érdemes nekivágni az útnak, és felkeresni a páratlan földeket. A zöldellő völgyek, meredek sziklák az óceánok partján, kék hortenzia sorok és a vízesések sora az Azori-szigeteket felfedezésre érdemes paradicsommá teszik – csak érj oda előbb, mint a többiek, hiszen ez a gyönyörű hely szinte mindenkinek ott szerepel a bakancslistáján.

Ruigsantoz/depositphotos.com

5. Banff Nemzeti Park, Kanada

Kanada egyik legszebb helyszíne, a Banff Nemzeti Park Sziklás-hegységre nyíló lenyűgöző kilátásnak és a rendszeres felbukkanó vadon élő állatoknak köszönheti páratlan hangulatát. A park rengeteg gyönyörű taváról ismert, otthont ad például a híres a Louise-tónak, a Moraine-tónak és a jeges Minnewanka-tónak, egyik ragyogóbb és kristálytisztább, mint a másik.

JamesWheeler/depositphotos.com

Még 15 legszebb hely a bolygón a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

6. Boracay, Fülöp-szigetek

Homokos partjaival és megunhatatlan naplementéivel nem nehéz belátni, miért választotta egy turisztikai magazin olvasóközönsége Boracayt a világ legszebb szigetének. Jó híre sajnos túl gyorsan terjedt, és ez már éppen azt veszélyeztette, ami miatt a sziget olyan népszerű: természeti kincseit. Emiatt a szigetet egy időre lezárták, hogy rehabilitálni tudják, azóta pedig csak limitált számú látogatót engednek be minden nap.

Javarman/depositphotos.com

7. Kappadókia, Törökország

Kappadókia, egy török térség, ahol egész várost faragtak a sziklák oldalába, ez pedig már önmagában hihetetlenné teszi a helyet. De amikor a hőlégballonok beborítják itt az égboltot, szépsége tényleg szinte valószínűtlenné válik.

fotoall/depositphotos.com

8. Disko-öböl, Grönland

Grönland vidéke jeges, titokzatos és a bolygó egyik legszebb természeti szépsége. A Disko-öböl tökéletesen illusztrálja a sziget érintetlenségének csábítását lenyűgöző jéghegyével, bájos parti településeivel és azzal, ahogy a púpos bálnák újra és újra megtörik a végtelen vízfelszín tükörsimaságát.

mtellioglu/depositphotos.com

9. Galápagos-szigetek, Ecuador

Ugye nem kell magyaráznunk, miért került fel a Galápagos-szigetek a listánkra? Aki megteheti, annak nem szabad kihagynia, hogy életében legalább egyszer felkeresse ezt a tájat, ahol a magas fűben dinoszauruszszerű óriás teknősök sétálnak. A körutazás határozottan a szigetek felfedezésének egyik legjobb módja. A Celebrity Cruise’s Xpedition csak 100 utast szállít és éjjeli előadásokat is tart a Galápagos Nemzeti Park természettudósai bevonásával.

jcraft5/depositphotos.com

10. Grand Canyon, Arizona

A Grand Canyon Nemzeti Park a modern világ hét csodájának egyike, és nem véletlenül. A park legnépszerűbb pontjain, például a Patkó kanyarban és a Déli peremén páratlan kilátás nyílik a sivatagra, a Navajo nemzet sziklás hegyvidékére, sőt akár egy-egy vízesésre is.

vwalakte/depositphotos.com

Még 10 legszebb hely a bolygón a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

11. Feröer-szigetek

Ha még nem hallottál a Feröer-szigetekről, ezek után biztosan meg akarod majd látogatni. Fűvel fedett háztetőivel, sziklás tengerpartjaival és a rengeteg elbűvölő puffin madárral a 18 vulkanikus szigetből álló csoport minden egyes pontja fényképre kívánkozik. A Mulafossur-vízesés lehet a szigetcsoport leghíresebb helyszíne: a kaszkádja olyan, mint egy fantasztikus regény helyszíne, amely a Vagar-sziget sziklás hegyei felett az óceán alá esik, hátterében pedig a Gásadalur falu zöld dombjai állnak.

fedevphoto/depositphotos.com

12. Fernando de Noronha, Brazília

Ez a szigetcsoport Brazília északkeleti partjainál 21 szigetből áll, amelyek az ország legjobb strandjaival és legszebb tájaival büszkélkedhetnek. Gondolj vízesésekre, magasodó sziklákra, fehér homokos szakaszokra és – ami talán a legjobb – korlátozott számú turistára. Fernando de Noronha ezt mind megadja neked.

vitormarigo/depositphotos.com

13. Halong-öböl, Vietnam

A Vietnam északkeleti részén található Halong-öböl kék vizeinek és a mészkő-szigetek szikrázó felszíneinek, valamint a trópusi fák és a vadon élő állatok sokaságának köszönheti messze földön híres szépségét. A köd borította smaragdmedence szépségét egy jellegzetes helyi csónakon utazva tudod a legjobban felfedezni, a helyiek pedig szívesen mesélik el a helyhez kapcsolódó mítoszokat és legendákat is.

photoroman/depositphotos.com

14. Skye-sziget, Skócia

A tündérmedencékkel és a dombok végtelen hullámaival a mágikus Skye-sziget egy álom színhelye is lehetne. A sziget természeti szépsége időtlen, a vendéglátás viszont nagyon is modern, és a kor emberének minden igényét kielégíti – nem gondolhatunk szebb helyre, ahol a Michelin-csillagos étterem konyháját kipróbálnánk.

martinm3036/depositphotos.com

15. Tekapo-tó, Új-Zéland

Noha a lila, rózsaszín és kék árnyalatú csillagfürt virág nem őshonos Új-Zélandon, (Észak-Amerikából származnak), mégis úgy tűnik, hogy az ország déli szigetén virágzik a legélénkebben. Különösen a Tekapo-tónál, ahol a tarka virágoknak a kristálytiszta víz ad hátteret, hogy még lenyűgözőbb legyen a kép.

muha04/depositphotos.com

Még 5 legszebb hely a bolygón a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást