Kikapcsolódás / Utazás

Fotókon 20 varázslatos hely: vérvörös vizek, tarka kőtengerek

Fotókon 20 varázslatos hely: vérvörös vizek, tarka kőtengerek

11. Feröer-szigetek

Ha még nem hallottál a Feröer-szigetekről, ezek után biztosan meg akarod majd látogatni. Fűvel fedett háztetőivel, sziklás tengerpartjaival és a rengeteg elbűvölő puffin madárral a 18 vulkanikus szigetből álló csoport minden egyes pontja fényképre kívánkozik. A Mulafossur-vízesés lehet a szigetcsoport leghíresebb helyszíne: a kaszkádja olyan, mint egy fantasztikus regény helyszíne, amely a Vagar-sziget sziklás hegyei felett az óceán alá esik, hátterében pedig a Gásadalur falu zöld dombjai állnak.

fedevphoto/depositphotos.com

12. Fernando de Noronha, Brazília

Ez a szigetcsoport Brazília északkeleti partjainál 21 szigetből áll, amelyek az ország legjobb strandjaival és legszebb tájaival büszkélkedhetnek. Gondolj vízesésekre, magasodó sziklákra, fehér homokos szakaszokra és – ami talán a legjobb – korlátozott számú turistára. Fernando de Noronha ezt mind megadja neked.

vitormarigo/depositphotos.com

13. Halong-öböl, Vietnam

A Vietnam északkeleti részén található Halong-öböl kék vizeinek és a mészkő-szigetek szikrázó felszíneinek, valamint a trópusi fák és a vadon élő állatok sokaságának köszönheti messze földön híres szépségét. A köd borította smaragdmedence szépségét egy jellegzetes helyi csónakon utazva tudod a legjobban felfedezni, a helyiek pedig szívesen mesélik el a helyhez kapcsolódó mítoszokat és legendákat is.

photoroman/depositphotos.com

14. Skye-sziget, Skócia

A tündérmedencékkel és a dombok végtelen hullámaival a mágikus Skye-sziget egy álom színhelye is lehetne. A sziget természeti szépsége időtlen, a vendéglátás viszont nagyon is modern, és a kor emberének minden igényét kielégíti – nem gondolhatunk szebb helyre, ahol a Michelin-csillagos étterem konyháját kipróbálnánk.

martinm3036/depositphotos.com

15. Tekapo-tó, Új-Zéland

Noha a lila, rózsaszín és kék árnyalatú csillagfürt virág nem őshonos Új-Zélandon, (Észak-Amerikából származnak), mégis úgy tűnik, hogy az ország déli szigetén virágzik a legélénkebben. Különösen a Tekapo-tónál, ahol a tarka virágoknak a kristálytiszta víz ad hátteret, hogy még lenyűgözőbb legyen a kép.

muha04/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást