Kikapcsolódás / Utazás

Fotókon 20 varázslatos hely: vérvörös vizek, tarka kőtengerek

Fotókon 20 varázslatos hely: vérvörös vizek, tarka kőtengerek

6. Boracay, Fülöp-szigetek

Homokos partjaival és megunhatatlan naplementéivel nem nehéz belátni, miért választotta egy turisztikai magazin olvasóközönsége Boracayt a világ legszebb szigetének. Jó híre sajnos túl gyorsan terjedt, és ez már éppen azt veszélyeztette, ami miatt a sziget olyan népszerű: természeti kincseit. Emiatt a szigetet egy időre lezárták, hogy rehabilitálni tudják, azóta pedig csak limitált számú látogatót engednek be minden nap.

Javarman/depositphotos.com

7. Kappadókia, Törökország

Kappadókia, egy török térség, ahol egész várost faragtak a sziklák oldalába, ez pedig már önmagában hihetetlenné teszi a helyet. De amikor a hőlégballonok beborítják itt az égboltot, szépsége tényleg szinte valószínűtlenné válik.

fotoall/depositphotos.com

8. Disko-öböl, Grönland

Grönland vidéke jeges, titokzatos és a bolygó egyik legszebb természeti szépsége. A Disko-öböl tökéletesen illusztrálja a sziget érintetlenségének csábítását lenyűgöző jéghegyével, bájos parti településeivel és azzal, ahogy a púpos bálnák újra és újra megtörik a végtelen vízfelszín tükörsimaságát.

mtellioglu/depositphotos.com

9. Galápagos-szigetek, Ecuador

Ugye nem kell magyaráznunk, miért került fel a Galápagos-szigetek a listánkra? Aki megteheti, annak nem szabad kihagynia, hogy életében legalább egyszer felkeresse ezt a tájat, ahol a magas fűben dinoszauruszszerű óriás teknősök sétálnak. A körutazás határozottan a szigetek felfedezésének egyik legjobb módja. A Celebrity Cruise’s Xpedition csak 100 utast szállít és éjjeli előadásokat is tart a Galápagos Nemzeti Park természettudósai bevonásával.

jcraft5/depositphotos.com

10. Grand Canyon, Arizona

A Grand Canyon Nemzeti Park a modern világ hét csodájának egyike, és nem véletlenül. A park legnépszerűbb pontjain, például a Patkó kanyarban és a Déli peremén páratlan kilátás nyílik a sivatagra, a Navajo nemzet sziklás hegyvidékére, sőt akár egy-egy vízesésre is.

vwalakte/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást