A legszebb grincsfák, amikből legalább egyet neked is el kell készítened idén

A legszebb grincsfák, amikből legalább egyet neked is el kell készítened idén

Címlap / Otthon / Dekor / A legszebb grincsfák, amikből legalább egyet neked is el kell készítened idén

Tavaly készítettem életem első manófáját és idén már magától értetődő volt, hogy nem fog kimaradni a dekorációból ez a bájos kis dísz. Nem csak azért lopta be magát a szívembe, mert nagyon sokoldalúan elkészíthető, hanem mert villámgyorsan össze lehet dobni, és egy kis odafigyeléssel akár két hónapig is szép marad. Most megmutatom, idén milyen csodaszép grincsfák segítségével inspirálódtam és azt is elárulom, hogyan készítheted el otthon te is ezt az izgalmas dekorációt!

A manófa elkészítéséhez a legfontosabb alapanyag a zanót. Mivel ennyire népszerűek lettek az utóbbi időben a grincsfák, a legtöbb hobbi- vagy virágboltban már megtalálod ezt a lényeges alapanyagot. Szerencsére egyáltalán nem drága, egy csokor 200-300 forint, és már egy adag is elég lehet ahhoz, hogy egy kisebb fát elkészíts. Ha megvan a zanót, össze kell fognod egy drót segítségével.

Az a legjobb, ha lentről indulsz csigavonal mentén, egészen a szálak legvégéig. Itt kicsit sűrűsítsd be a drótot, ugyanis a manófa tetejét meg kell majd hajtanod – minél több itt a drót, annál könnyebb dolgod lesz.

Az így kapott, stabil alapot állítsd bele egy kaspóba, vagy egy fém vödörbe, edénybe, ami neked szimpatikus. A lényeg, hogy biztosan tartsa a manófádat és tudj bele vizet tenni, hogy a zanót és az opcionálisan felhasznált örökzöldek sokáig frissek maradhassanak. A tartót megtöltheted kavicsokkal, de előzőleg akár oázisba is állíthatod a zanótot, úgy biztosan nem fog eldőlni.

Ezután lényeges, hogy a drótokat elrejtsd: erre a legkézenfekvőbb lehetőség, ha egy szalaggal körbetekered a fát éppen ott, ahol korábban a dróttal is haladtál.

Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!