Ez a 10 legszebb erdélyi úti cél

Ez a 10 legszebb erdélyi úti cél

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Ez a 10 legszebb erdélyi úti cél / 3. oldal

Brassópojána

Télen fantasztikus sípálya található Brassótól mintegy 12 km-re. Poiana Brasov négy hatalmas heggyel van körbevéve (Buceci 2505 m, Piatra Craiului 2238, Postavaru 1799 m és Piatra Mare 1848).

Ez a legnépszerűbb román síközpont, ahová rengeteg turista is szokott évről-évre ellátogatni. Nyáron érdemes felvonóval felmenni a csúcsig, lenyűgöző kilátás nyílik innen Brassóra és a környező hegyekre. 

Barcarozsnyó fellegvár

Mintegy 15 km-re található Brassótól. Ez egy középkori erőd, amely nyitott a látogatók számára. Egy domb tetejére épült, ahonnan jó kilátás nyílik Barcarozsnyó (Rasnov) városára.

Ebben az erődben nagyon érdekes leleteket találtak, egy középkori női csontváz és egy 460 méter mély kút. Az erőd meglehetősen nagy, így sok sétálnivalója lesz a turistának.

Torockó

Egykori bányászváros, a Székelykő hármas csúcsa alatt található, igazi székely falu. A várat a tatárjárás előtt az Ákos nembeli Toroczkai család építette. 1241-ben a tatárok teljesen elpusztították. Mivel az ostrom alól kézdi székelyek mentették fel, a király 1257 és 1272 között a várat nekik adta.

A hegy oldalában számos barlang található, ahol a lakosság veszély esetén meghúzódott.1999-ben Torockó Európa Nostra-díjat kapott a kulturális örökség megőrzéséért.

Ha Torockóra látogatsz, ne hagyd ki az unitárius erődített templomot, a népi iparművészeti múzeumot vagy a település mellett magasodó hegyet, a Székelykőt.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást