Ez a 10 legszebb erdélyi úti cél

Ez a 10 legszebb erdélyi úti cél

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Ez a 10 legszebb erdélyi úti cél / 2. oldal

A vidéki Erdély

Erdélyben megszokott a tehéncsordák vagy lovasszekerek látványa, amelyek szabadon barangolnak a falvakban. Az emberek barátságosak és nagyon jó vendéglátók. A legtöbb székelyföldi falu alig változott a középkor óta.

A legelbűvölőbb erdélyi falvak közt van Berethalom (központjában elbűvölő erődtemplommal), Gelence (ízig-vérig székely település, határában impozáns székely kapuval), Bögöz, Prázsmár, Kereszténysziget, Berethalom.

A lenyűgöző Kárpátok

A Transfagarasan hegyek Erdély déli részén húzódnak, lenyűgöző szépségükkel mindenki szívét rabul ejtik. A magasodó hegyek impozánssá teszik az erdélyi tájat. Érdemes végig vezetni a Transfagarasan országúton, mely a magas hegyek közt, festői tájak közt kanyarog.

Ha erre jársz, látogasd meg a Balea tavat, mely egy hűs, mély hegyi tó.

Télen ellátogathatsz a jég-szállodába (a hotel teljes egészében jégből készül). Ha jó túrázó vagy, csodás csúcsokra juthatsz fel, melyekről lenyűgöző kilátás nyílik.

Erődtemplomok

Erdélyt gyakran megszállta mind a Kelet, mind a Nyugat, és hogy megvédjék magukat, az emberek hatalmas várfalakat építettek a templomok köré. Ha szükség volt, állataikkal együtt bevonultak a várfalak mögé és túlélték a hosszú török vagy tatár ostromokat.

A 15. század közepéről már 250 szász falu erődtemplomáról maradtak fenn adatok. A legfontosabb erődtemplomos falvak: Nagybaromlak, Berethalom, Kelnek, Prázsmár, Szászfehéregyháza, Székelyderzs.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást