A 8 legragaszkodóbb kutyafajta: egy lépést sem tesz meg a gazdija nélkül

A 8 legragaszkodóbb kutyafajta: egy lépést sem tesz meg a gazdija nélkül

Címlap / Életmód / Család / A 8 legragaszkodóbb kutyafajta: egy lépést sem tesz meg a gazdija nélkül / 3. oldal

7. Ausztrál juhászkutya

Ez a gyönyörű terelőkutya sem bánja, ha sok időt tölthet a gazdájával! Sőt, valójában ott van a legragaszkodóbb fajták listáján, hiszen ha tehetné, el sem mozdulna mellőled.

Kifejezetten féltékeny típus, és nem nézi jó szemmel, ha más kutyákkal is meg kell osztoznia rajtad, ezért ilyenkor mindent elkövet, hogy magára terelje a figyelmedet. Számára fontos, hogy mindig lekösd valamivel, mert ha épp nincs mit csinálnia, hamar maga alá kerül.

AJ_Watt/istockphoto.com

8.
Coton de tuléar

A francia felső réteg első kutyájaként híressé vált coton de tuléar nagyon mély kötődést alakít ki gazdájával. Nem hajlandó elfogadni azt, hogy otthon hagyod, így ha látja, hogy húzod a cipődet, biztosan „jelenetet rendez”, csak hogy magaddal kelljen vinned.

Sokkal jobban élvezi, ha elkísérhet téged a kalandjaidra, még annak ellenére is, hogy egyébként nem szeret túl sokat sétálni.

Bigandt_Photography/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

»

4 hozzászólás

 • Józsefné Ézsiás
  2021.03.08., 08:55

  A németjuhászt kifelejtettétek…. Az én kutyámnál ragaszkodóbb lényt még nem ismertem, pedig ő a huszadik kutyám… Igazi “egyemberes” kutya……

  Válasz
 • Gabriella
  2021.03.10., 11:01

  Skót juhászkutyám volt. Nagyon ragaszkodó fajta és rendkívül intelligens. Kizárólag nekem engedelmeskedett, egyemberes kutya.

  Válasz
 • Noma Lilla
  2021.04.28., 10:22

  A Shar-pei is ide sorolnám, kimondottan gazdacentrikusak!

  Válasz
 • janika
  2021.04.28., 17:02

  a lekrkaszkodób a Hónaly Kutya. Az mindiklyön veled kivéveha levékod. de kutyát levákni nemlehet meraz álat kinnszás. Íty a Hónaly Kutya a lekjob barát de büdösis tud leni

  Válasz

Írj egy hozzászólást