Kikapcsolódás / Szórakozás

Ezek voltak a legnépszerűbb nevek, abban az évben, amikor megszülettél

Ezek voltak a legnépszerűbb nevek, abban az évben, amikor megszülettél

1985-94

A következő időszakban a fiú nevek körében is változás állt be, mintha ekkor az apukák is szívesebben adtak volna modern nevet a gyerkőcöknek. A László ugyan továbbra is az élbolyban van, de már az 5.helyre került, az első helyen a Tamás áll, majd azt a Gábor, Péter és Zoltán követi.

A lányok körében hirtelen megjelenik, és rögtön az első helyre ugrik az Alexandra név, a régi nevek közül egyedül a Katalin marad népszerű, továbbra is a negyedik helyen áll. A második leggyakoribb név a szintén újdonságnak számító Nikolett, a harmadik az Anita, az ötödik pedig a Krisztina lett, az Andrea leszorult a hatodik helyre.

1995-1999

Az évezred utolsó öt évében nagy változás zajlik a fiúnevek között is, egészen új nevek kerülnek az első ötbe, és rögtön a lista élére is: ebben az időszakban a legtöbb kisfiú a Dávid nevet kapja, őket követik a Bencék, a Dánielek, a Tamások és a Máték.

A lányok körében a a legnépszerűbb most a Vivien, második helyen a Viktória áll, és a korábbi listavezető Alexandra csak a harmadik helyre jutott. Bekerül viszont negyedik helyre az Anna, hogy megkezdje a következő évtizedekre elhúzódó diadalmenetét, az ötödik helyre pedig a Fanni kerül.

2000-2005-ig

A 2000-ben született gyerekek körében a legnépszerűbb nevek a Dániel, Dávid, Bence, Máté, Tamás, valamint a Viktória, Vivien, Anna, Alexandra és Fanni voltak. 2001-ben a legtöbb kisfiú a Bence nevet kapta, őket követték továbbra is a Dánielek, Dávidok, Máték és Tamások, míg a lányoknál a Viktória, Anna, Fanni, Vivien és Eszter lettek a kedvencek.

2002-ben a fiúknál semmi változás, a lányoknál a Viktória, Anna, Vivien, Fanni, Réka lesz a sorrend. 2003-ban a fiúk élmezőnye továbbra is változatlan, de az ötödik helyre Tamás helyett Péter kerül, a lányoknál első helyre ér az Anna, majd a Viktória, Vivien, Fanni, Réka követi.

2004-ben a fiúknál Bence, Máté, Balázs, Dávid, Dániel, lányoknál Anna, Viktória, Réka, Vivien, Zsófia a sorrend, 2005-ben a legtöbb kisfiú a Bence, Máté, Levente, Dániel, Dávid nevet, a kislányok pedig az Anna, Réka, Viktória, Zsófia és Dorina nevet kapják.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást