Család / Életmód

Ezek most a legkedveltebb nagytestű kutyafajták

Ezek most a legkedveltebb nagytestű kutyafajták

Bernáthegyi

Ki ne ismerné a szelíd óriást a filmekből és a mesékből, ahogy az átfagyott bajbajutottaknak viszi a megváltó nedűt, és bundájával melegen tartja őket. Intelligens és nyugodt fajta, mégse ajánlatos kezdő kutyásnak, mivel neveléséhez következetességre van szükség.

Hogy ne váljon agresszívvé, nagyobb teret igényel, viszont ha ezt megkapja, a család akár kenyérre is kenheti – a gyerekeket is beleértve. Fontos neki, hogy elég időt szánjunk rá, hogy foglalkozzunk vele, és akkor egy kiegyensúlyozott, boldog és csendes barátot kapunk.

Dán dog

A dán dog igazán kiegyensúlyozott fajta, aki ugyan bátran védi a területét, de az agresszivitástól igen messze van. Ahogy a legtöbb nagytestű kutyánál jellemző, ő is szereti a gyerekeket, köszönhetően többek között erős felépítésének, ugyanis a kicsik nehezen okoznak fájdalmat neki.

Jól tűrik még a leghevesebb szeretetrohamot is a gyerekektől, amit általában örömteli arcon nyalással viszonoz. Bár szelíd jószágról van szó, hatalmas termete miatt a profi kiképzés nála elengedhetetlen.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást