Család / Életmód

Ezek most a legkedveltebb nagytestű kutyafajták

Ezek most a legkedveltebb nagytestű kutyafajták

Leonbergi

A leonbergi, azaz a leonberger, a legnagyobb testű kutyafajták közé tartozik. Az újfundlandi, a bernáthegyi és a pireneusi hegyikutya kereszteződésével létrejött fajta igazi családi kutya, aki csupán a külsejét tekintve félelmetes, valójában senkinek se tudna ártani. Jó kiképzéssel persze megálljt parancsol a betolakodónak, viszont súlyos sérülést nem ejt rajtuk (bár félelmetesen mély ugatása mellett kevesen vannak azok, akik a közelükbe mernek férkőzni).

Rendkívül szeretetreméltó kutya, aki egyenesen rajong a kisgyerekekért, így bátran vehetjük melléjük, valódi bébiszitterként viselkedik velük.

Tibeti masztiff

Tibeten kívül sajnos sehol nem terjedt el igazán, pedig az ott lakók vérmérsékletét „örökölte”, tehát a végtelenségig nyugodt, kiegyensúlyozott fajtáról van szó. Bár annak ellenére, hogy a családon belül szelíd, az idegenekkel szemben már tartózkodó.

Mivel mindenáron védelmezni akarja territóriumát és szeretteit, nem is enged be akárkit, csakis akkor, ha a gazdája engedélyt ad rá. Rendkívül hűséges, a család számára a minden. Jó oldala, hogy keveset ugat, viszont ha kiereszti a hangját, meglehetősen félelmetes látványt nyújt.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást