Az 5+1 legjobb tea- és gyógynövényfőzet a tavaszi méregtelenítéshez

Az 5+1 legjobb tea- és gyógynövényfőzet a tavaszi méregtelenítéshez

Címlap / Életmód / Egészség / Az 5+1 legjobb tea- és gyógynövényfőzet a tavaszi méregtelenítéshez / 3. oldal

5. Diólevél tea

A diófáról kevesen tudják, de a levele éppúgy érték, mint a termése: külsőleg forrázatként, belsőleg pedig gyógyteaként tudjuk hasznosítani. Az egyik legjobb alapanyag, ha méregtelenítésről van szó, ugyanis hatásosan lép fel a bélférgek ellen, a vért remekül tisztítja, segít a nőgyógyászati problémák esetén és ismeretes bőrgyógyító képessége.

Ekcémára, korpára, hajhullásra éppúgy használják, mint különféle bőrgyulladásokra, fekélyekre, sebekre. A diólevél teával tehát nem csak belülről, hanem egyúttal kívülről is gondoskodhatsz az egészségedről.

Diólevéll tea méregtelenítéshez
proud_natalia/istockphoto.com

+1.
Mezei katáng

A mezei katángra sokan gyomként tekintenek, pedig ennek a csodálatos növénynek a levele, a virága és még a gyökere is hasznosítható. A cukorbetegeknek szánt teák egyik nélkülözhetetlen alapanyaga, ugyanis hatásosan csökkenti a vércukorszintet.

A méregtelenítésből is kiveszi a részét, mert a májat, a vesét, valamint a lépet és az epehólyagot is tisztítja. Hozzájárul az egészséges bélműködéshez, miközben meggátolja, hogy minden bevitt étel lerakódjon – ezért a mezei katáng nagyon gyakran nem csak a méregtelenítő, hanem a fogyasztó teák szerves részét is képezi. 

Mezei katáng tea
Larisa Lyundvka/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást