Reggel vagy este jobb zuhanyozni? A szakértők véleménye

Reggel vagy este jobb zuhanyozni? A szakértők véleménye

Címlap / Stílus / Test / Reggel vagy este jobb zuhanyozni? A szakértők véleménye

Országonként, sőt, térségenként is változik, hogy ki mikor szeret zuhanyozni – sok mindentől függ a szokás, részben a szülőktől tanult normáktól, részben pedig attól, hogy kinek mi illik a legjobban a napirendjéhez.

Érdemes viszont zuhanyzásnál figyelembe venni azt, hogy a bőrnek mi a legjobb – szakértők szerint egyértelmű, hogy milyen stratégiát kell követni, ha a bőrünkre is szeretnénk gondolni.

Először is érdemes tisztázni, hogy a fürdés vagy a zuhanyzás szerencsésebb választás-e, ha a bőrünk egészségére gondolunk. Mind a két tisztálkodási módszerhez van egy rakás pro és kontra érv: a fürdés például nagyon jó stresszmentesítő lehet, ráadásul belerakhatsz különböző ápoló olajokat és sókat, hogy az izmaidat és a bőrödet ápolják.

A zuhanyzás ugyanakkor lényegesen kevesebb vizet fogyaszt, mintha jól teleengednéd a kádat, és hosszú távon a bőrödnek is jobbat tesz, hiszen nem áztatod a forró vízben sokáig.

Ráadásul a zuhanyzás sokkal higiénikusabb, főleg akkor, ha gyakran edzel például, mert ilyenkor nem áztatod magad a saját bőrödről lekopó szennyeződésben.

A legcélszerűbb egyébként váltogatni a kettőt, és néha tápláló, ápoló fürdőt is venni a hagyományos zuhanyzás mellé.

Na de az sem mindegy, hogy az ember mikor zuhanyzik, legalább is ezt mondják a Women’s Health Magnak nyilatkozó szakértők.

A FOREO felmérése szerint a britek 61 százaléka reggel, munka vagy suli előtt zuhanyozik, és ez az igaz az amerikai lakosság jó részére is. Ilyenkor ők viszonylag koszosan, a napi szennyeződést az ágyba hordva fekszenek le aludni, és reggel indulnak neki frissen a napnak.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást