Életmód / Család

A 10 legjobb kutyafajta gyerek mellé. Egyetértesz?

Sok család olyan kutyafajtát szeretne választani, amely megfelelő gyerekei mellé, és jó pajtás számukra. A következőkben összeállítottunk egy listát azokkal a kutyafajokkal, akik alkalmasak gyerek pajtás “feladatra”!

10. Német juhász

Nagyon sokoldalú kutya, jó feladatot teljesít rendőrkutyaként, mentési feladatokra is alkalmas, de terápiás kutyaként is jeleskedik.
A német juhász közvetlen, bátor, lelkes, engedelmes, hűséges kutya, ugyanakkor jó házőrző is. Gyakran szolgál vakvezető kutyaként, segíti és védi a család minden tagját!

9. Buldog

Kisebb méretének és alacsonyabb energiaszintjének köszönhetően ideális pajtás gyerekeink számára. Általában tanulékony, barátságos. Egyetlen rossz tulajdonsága a féltékenység és heves hűség.  

8. Breton spániel

Nagy méretű kutyafajta, ezért kertes házba ajánljuk. A kutya kedves, jószívű az idegenekkel is, ezért nem kifejezetten egy házőrző típus.
Azonban tagadhatatlan édes természete, érzékenysége és szeretni vágyása. Ezek a tulajdonságok teszik őt igazi családtaggá!

7. Pembroke Welsh Corgi

Ősi kelta származású kis méretű kutyafajta. Lábai testéhez képest nagyon rövidek, ez teszi őt annyira aranyossá! A Corgi aktív, intelligens kutya, annak ellenére, hogy ezt kis termetéből nem néznénk ki. Jó házőrző, az idegeneket megugatja.
Barátságos, játékos természete miatt ideális akár egészen kicsi gyerekek mellé is. Egyetlen hátránya, hogy féltékeny más kutyákra, de ez talán általános kutyatulajdonság…

Olvastad már?  10 vicces dolog, amit minden kutyagazdi csinál

6. Törpe schnauzer

Gyengéd a gyerekekkel és nem igényel sok figyelmet. A fajta jellemzői: intelligens, energikus, élénk, játékos, vidám, éber, és ha kell, harcias.
Természete és kis termete miatt ideális gyerekek mellé. Inkább a kutya törékeny testalkatát kell félteni egyes gyerekektől!

5. Cavalier King Charles spániel

Annyira édesek a cavalierek…Kis méretük átlagos intelligenciával társul. A fajta nagyon gyengéd az emberekhez. Játékos, türelmes, alig várja, hogy megkérjék valamire. Mint ilyen, nagyon szereti a gyerekeket és más kutyákat is.

4. Uszkár

Az uszkárok büszke, elegáns, intelligens, könnyen tanítható, barátságos, vidám kutyák. Nem kell megijednünk bozontos szőrzetüktől, ennek ápolása nem ördöngősség.
Az egyik legintelligensebb kutyafajta és jól képezhető, ezért is lehetünk nyugodtak, ha a kicsi vele játszik.

3. Vizsla

Nagyon hűséges, szeretetteljes kutya. Általában nyugodt, csak akkor ugat, ha provokálják. A vizslák egyébként élénk, finom modorú, figyelmes és nagyon ragaszkodó kutyák.
Gyakran nevezik őket “tépőzáras” kutyáknak, mert annyira szeretnek és ragaszkodnak. Mindezek után érthető, miért ajánljuk gyerekek mellé…

2. Labrador retriever

Az egyik legnépszerűbb kutyafajta, számos családi fotón felbukkan. A labrador retrieverek jól kiegyensúlyozott, megbízható, barátságos, gyengéd, türelmes, nagyon intelligens, vidám kutyafajták.
Jó természetük miatt mindenki gyerekkorát bearanyozzák.

1. Golden retriever

Nagyon hasonlít a labrador retrieverre természetileg és külsőre is. Amiért mégis ő a nyerő, az alacsonyabb mérete és energikussága. A fajta jellemzői: engedelmes, intelligens, barátságos, magabiztos.
Gyakran használják vakvezető kutyának, de mentési feladatokban és terápiás segítségként is jeleskedik. A gyerekeknek nem is lehetne jobb házi pajtásuk, mint a golden retriever!

Olvastad már?  Különleges szépségű ritka kutyafajták - Ismered őket?