Család / Életmód

Ez az 5 legjobb házőrző kutyafajta – Egyetértesz a listával?

Ez az 5 legjobb házőrző kutyafajta – Egyetértesz a listával?

2/5 Német juhász

Igazán népszerű kutyafajta, köszönhetően sokoldalúságának. Amellett, hogy nagyszerű barát, játékos és gyerekszerető, az idegenekkel eléggé kimért.

A legintelligensebb fajták között tartják számon, számos film főszereplője, mivel viszonylag könnyen idomítható.

Magabiztos és független, ezért inkább egyedül tartsuk. Önállósága ellenére igényli a rendszeres törődést, az oktatást, a hosszú sétákat és a nagy játékokat.

3/5 Argentin dog

Az argentin dog kitűnő családi és őrző-védő kutya, ezért is választják egyre többen , bár pár éve aggodalmat keltően kevés egyedet lehetett megszámolni köztük. Idegenekkel távolságtartó, viszont a család tagjaival szemben szeretete és ragaszkodása nem ismer határokat, és ezt gyakran ki is fejezi.

Temperamentumos, szívós és bátor, ezért a megfelelő és korai szocializáció elengedhetetlen ennél a fajtánál, bár tartani nem kell tőle, mert könnyen kezelhető heves vérmérséklete ellenére.

Még egy jó tulajdonsága, hogy a gyerekeket is nagyon szereti, persze ehhez nemcsak a kutyát, de a kicsit is meg kell nevelni, hogy hogyan viszonyuljanak egymáshoz.

Oldalak: 1 2 3

7 hozzászólás

 • Avatar
  Dr Rónai Ferenc Rudolf
  2021.01.17., 15:12

  A moszkvai őrkutya kimaradt a felsorolásból, kitünő őrző védő tudajdonságokkal rendelkezik, nagy teremeű erős okos és könnyen kezelhető

  Válasz
 • Avatar
  Pásti istván
  2021.01.17., 15:46

  elsökutyásként kuvaszunk volt, semmi problémánk nem volt vele, a gyerekeinket nem bántotta,pedig húzták-vonták. Na, aki bejött az udvarra, azt nem engedte ki.Egyedül a nyári viharokat, mennydörgést nem szívlelte, kb. 2 órával előtte, mint megérkezett, bebújt a garázsba, így már tudtuk, vihar lesz.

  Válasz
  • Avatar
   Ildikó
   2021.04.07., 20:46

   Az enyém épp ellenkező magatartást mutat. Mèg sehol a dörgés de ő már hallja és próbálja elhajtani. Egyébként a legjobb házőrző a dràga komondorral együtt ,

   Válasz
  • Avatar
   anyad szeretoje xdddddd 69420
   2021.04.13., 13:06

   ki kerdezte?

   Válasz
 • Avatar
  Emy
  2021.01.17., 15:53

  Kaukázusi juhászkutya! Első kutyánk, a gyerekeinket imádja, a házat, területünket élete árán is megvédi! Családi-, és csodálatos őrző-védő kutya! A szemében apa az alfa hím, teljesen csakis neki fogad szót, de azért kis unszolás után a család többi tagjának szavára is hajlik. 🙂 Imádjuk!

  Válasz
  • Avatar
   Vicsorgó Vilmos
   2021.04.07., 21:47

   Nekem hot dog kutyám volt, semmi baj nem volt vele .

   Válasz
 • Avatar
  Szücs László
  2021.04.07., 22:02

  Bukovinai juhász. Hatalmas, erős, területvédő, de kissé önfejű. Szocializálni kell, akkor kedves, nagy maci a családtagokkal. Idegenekkel szemben bizalmatlan, nem lehet lekenyerezni.

  Válasz

Írj egy hozzászólást