Az élelmiszerek gyakran az érzelmeink megéléséhez is hozzájárulnak - jelenthetnek vigaszt, jutalmat, bűntudatot, vagy éppen egy kis nosztalgiát. A kutatók évek óta úgy tartják, hogy annak, amit eszünk, szerepe van abban, hogyan érezzük magunkat, mára pedig be is bizonyították, hogy mindaz, amit fogyasztunk, a gondolatainkra és a hangulatunkra is kihatással lehet. De vajon milyen élelmiszerek közül érdemes válogatnunk, ha rosszkedvűnek érezzük magunkat? A UCLA kutatói rengeteg tanulmányt tekintettel át arról, hogy különféle élelmiszerek hogyan hatnak az agyunkra, és megállapították, hogy egy kiegyensúlyozott étrend a rendszeres testmozgással együtt képes lehet legyőzni a mentális nehézségeket. Nem véletlen a mondás sem, hogy „az vagy, amit megeszel”. Egy egészséges étrendben sokféle élelmiszer helyet kaphat, de ha a cél az, hogy a legnehezebb napjainkon javítsunk a hangulatunkon, bizonyos élelmiszereket érdemes előtérbe helyeznünk.
A D-vitamin javítja a hangulatot és antidepresszáns tulajdonságokkal rendelkezik, a gomba pedig nagy mennyiséget tartalmaz belőle. Fő szerepe a triptofán szerotoninná történő átalakítása és szabályozása, amelynek a megfelelő mennyiségben való fenntartása segít kivédeni a depressziót és a szorongást. Hogy az ideális mennyiséget biztosítsd a szervezeted számára, a legjobb, ha változatosan táplálkozol, és a gomba mellett rendszeresen tejet, marhahúst, csirkemájat is fogyasztasz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!