Életmód / Család

Ez a 15 legjobb családi kutyafajta

6. Bichon

Állandóan vidám és élénk. A kis bichon intelligens, bájos, könnyen tanítható és szorosan együtt szeret lenni a családdal. Ennek az okos kiskutyának kíváló humorérzéke van, mindig jól tudja érezni magát.

A jól nevelt bichon igazi öröm a háznál. Energikus, mégis higgadt, harcias is tud lenni, mégis alapvetően nyugodt. Megjelenése elragadó, amilyen kicsi olyan nagy személyiség.

7. Ausztrál juhászkutya

Neve csalóka, hisz nem Ausztráliából, hanem Amerikából származik. Az intelligencia, hűség és rátermettség mind erényei, kíváló családi társ. Az ausztrál juhászkutyát régen állatok terelésére idomították, köszönhetően mozgékonyságának és intelligenciájának.

Erős benne a terelő ösztön, ezért kiskorától szoktassuk le az “emberek és a gyerekek tereléséről”. Mivel rengeteg energia van benne, szoktassuk játékokra, hogy ebben tudja kiélni mozgásigényét.

Szereti a gyerekeket, de az idegenekkel bizalmatlan, ezért mutassuk meg neki, hogy a személy “barát”.

8. Norfolk terrier

Valóságos energiabombák, szükségük van a szabad térre, hogy felesleges energiájukat le tudják játszani.

Nagy szeretetigényük van, amelyet sokszorozottan viszonoz a családtagok felé, ám egy idegennel szemben soha!

Olvastad már?  5+1 ok, amiért a júliusi babák különlegesek - a tudomány szerint

Sértve érzi magát, ha a gazdi még egy kutyát szeret.
Általában azonban szeret más kutyákkal játszani.

A norfolk önfeledten tud hemperengni a füvön, imád időt tölteni a családdal, szívesen labdázik vagy frizbizik. Energikussága miatt beltérre nem ajánlott.

9. Beagle

Egy imádnivaló családi kutya. Igen népszerűvé vált szelíd természetének és szeretetteljes karakterének köszönhetően.

A beagle különleges és szoros kötődést alakít ki az egész családdal. Gyönyörű állat, vicces lelógó fülekkel, intelligens sötét szemekkel.

Nem nehéz beleszeretni! Fontos a jó nevelés és idomítás, hogy temperamentumát és vidám természetét jó célokra használja, ne váljon csintalanná, pimasszá.

Jól kijön más háziállatokkal is, a gyerekeket egyenesen imádja (szeret játszani!).

10. Papillon

Gyakran figyelmen kívül hagyják a papillonokat, sokan divatkutyának tartják, pedig ők igazán nem tehetnek arról, hogy ennyire édesek!

Ne hagyd, hogy megtévesszen tündéri kinézete, a papillon igazából temperamentumos, intelligens, vidám és igazi személyiség, nem holmi “kiegészítő”.

Ideális családi kutya, minden báját beveti a kisgyermekeknél.

Mivel a papillonnak nagyobb a személyisége, mint a teste, a gyerekek játszanak vele óvatosan, mert törékeny kisállat, könnyen megsérülhet, a gyerekek pedig nincsenek még tisztában saját erejükkel.

Olvastad már?  Ezt teszi a szervezeteddel ez a csodálatos vírusölő gyógy- és fűszernövény

Még 5 szuper családi kutyafajta a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3